Vadegust
Mor, de forma sobtada, un reconegut xef als 46 anys

Notícia molt trista. El xef escocès Jock Zonfrillo ha mort amb només 46 anys d’edat. Així ho ha anunciat la seva família a través d’un breu i contundent comunicat en el compte d’Instagram del propi cuiner. “Amb el cor totalment destrossat i sense saber com podrem continuar vivint sense ell, ens sentim desolats en informar que Jock va morir ahir”, començava el text.

I continua: “Moltes paraules podrien descriure’l, moltes històries es podrien explicar sobre ell, però en aquest moment estem superats com per posar-hi paraules. Per a aquells que es van creuar en el seu camí, es van convertir en la seva parella o van tenir la sort de ser la seva família, guardeu a aquest orgullós escocès en els vostres cors quan prengueu el vostre proper whisky”.

Finalment, la família demana: “Us implorem que ens deixeu plorar en privat mentre trobem la manera de superar aquesta situació i de trobar un espai a l’altre costat per a celebrar al nostre insubstituïble marit, pare, germà, fill i amic”.

Fill de pare italià i mare escocesa, Zonfrillo va néixer a Glasgow (Escòcia) i va començar com a aprenent de cuina en un prestigiós restaurant del seu país amb tot just 15 anys. Més endavant, va treballar a les ordres del reconegut xef britànic Marco Pierre White, així com en altres grans restaurants, tal i com publica ‘La Vanguardia‘.

Quan es va traslladar a Austràlia, fa 23 anys, va obrir el seu Bistro Blackwood i el restaurant Orana, a Adelaide. L’any 2016 va posar en marxa la Fundació Orana, dedicada a la preservació del llegat culinari aborigen. Zonfrillo havia recorregut centenars de comunitats remotes per a secundar-les en la producció i comercialització de més de 10.000 ingredients natius i en la recerca dels seus nous usos en la cuina.

Un coneixement i un llegat que va donar a conèixer a Europa a través d’una ponència en el congrés Sant Sebastià Gastronómika i, especialment, en convertir-se en el guanyador del prestigiós premi Basque Culinary Word Prize del 2018, que reconeix la labor de xefs amb iniciatives transformadores per a la millora de la societat. Va ser un premi que es va anunciar a Mòdena, on es va desenvolupar la reunió anual del Consell Assessor del Basque Culinary Center, que presideix Joan Roca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa