Vadegust
Mor el crític gastronòmic Mikel Corcuera
agraph -->


El crític gastronòmic Mikel Corcuera ha mort víctima d’una malaltia, segons ha informat l’Acadèmia Basca de Gastronomia. “Crític gastronòmic humà, accessible i honrat, la seva passió era la gastronomia. Ha col·laborat durant moltíssims anys de manera incondicional amb l’Acadèmia Basca de Gastronomia”, ha escrit l’associació a la seva pàgina web.

Corcuera va ser Premi Euskadi de Gastronomia a la Millor Labor Periodística l’any 1998 i també Premi Nacional de Gastronomia l’any 1999. Segons publica el diari ‘Deia‘, també és autor també de multitud de títols relacionats amb la cuina, com Chacolí/Txakolina, Receptes de llegenda, 25 anys de la Nova Cuina Basca (2002) i Històries del Menjar, entre d’altres. A més, ha col·laborat amb Juan Mari Arzak en moltes de les seves publicacions.

De fet, des del compte d’Instagram d’Arzak li han de dicat un afectuós missatge: “Savi de la gastronomia, periodista, escriptor, cuiner, company, col·laborador, realista i moltes coses més però sobretot amic i admirat per nosaltres. Et trobarem a faltar en les teves columnes, crítiques, llibres i en tantes consultes que et fèiem. Goian bego Mikel Corcuera”.

Nascut a Donòstia l’any 1947, la seva trajectòria vital el va portar a estudiar Dret per a convertir-se en advocat especialista en l’àmbit laboral, però la vida el va portar per camins diferents després de conèixer a Rafael García Santos, qui seria el seu mentor en l’àmbit de la crítica gastronòmica, participant en diverses guies com Gourmetour, Campsa i Repsol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa