Vadegust
Monges i mel: la combinació perfecta per a un nou sabó català desinfectant

Les monges clarisses de Balaguer, a la Noguera, han pres una decisió per fer front a la pandèmia i millorar l’economia del convent. Tal i com publica ‘Catalunya Ràdio’, les 9 germanes que viuen al convent del Sant Crist s’han posat a fer sabó amb mel. D’una banda, el sabó desinfecta i, per tant, creuen que pot prevenir el contagi de la covid, i d’altra banda, intenten compensar la pèrdua d’ingressos de la seva modesta botiga. 

Al producte han decidit anomenar-lo “Sabó del Cel, sabó de mel” i, a més a més, han triat un eslògan adeqüat per a un convent: “Un sabó com Déu mana”. El sabó conté mel, que hi aporta les seves propietats cicatritzants, a més de la glicerina i l’essència de lavanda, com explica a Catalunya Ràdio sor Aura, una de les dues monges que l’elabora.

Mel | Pixabay
Mel | Pixabay

El sabó el comercialitza l’empresa d’Os de Balaguer Torrons i Mel Alemany i, per tant, es pot comprar tant a la seva pàgina web com als comerços de proximitat habituals.

La producció no és ni molt menys industrial, ja que les monges compaginen la producció de sabó amb la vida monàstica. De fet, el procés és lent, poden trigar entre 5 i 6 hores per fer 10 pastilles de sabó. L’empresa els facilita tot el material i les monges reben una aportació econòmica per la feina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa