Vadegust
Segur que ho fas malament: el moment exacte en què has de menjar la fruita

Potser penses que és indiferent quan mengis fruita, mentre en mengis. Doncs bé, això no és exactament així. Hi ha un moment idoni i adequat per menjar-la, i és molt probable que, per desconeixement, ho hagis estat fent malament tota la vida. Ja siguin fruites “comunes” com les pomes i les peres , o fruites exòtiques i inusuals, els nutricionistes recomanen el consum màxim de fruites 2 vegades al dia. El motiu és precisament la seva riquesa nutricional : l’alt contingut en sucres naturals pot resultar contraproduent per al nostre organisme a la llarga.

El millor moment per a menjar fruita, per aquest motiu, és l’esmorzar, o en altres moments del dia com a mig matí o mitja tarda. En definitiva, és millor que en prendre-la sigui la protagonista completa (o gairebé) del que mengem en aquell moment, tal i com publica Ok Diario.

Taronges | Pixabay
Taronges | Pixabay

El pitjor moment per a menjar-ne, en canvi, contràriament al que molts creuen, és al final dels menjars principals. És cert que deixa una sensació de dolçor i frescor, sobretot després d’un àpat especialment copiós, però menjar fruita després de l’esmorzar o després del sopar té el risc de provocar una acumulació excessiva de sucres.

El problema més evident, deixant de costat els esmentats sucres, està representat per un alentiment de la digestió i, per tant, per símptomes com a pesadesa, inflor i aerofagia. D’altra banda, aquest alt contingut de fructosa en la dieta no és bo per a la salut: no és una qüestió de calories, sinó de possibles efectes negatius sobre el metabolisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa