Vadegust
Molt de compte amb la mentida viral de l’alvocat

Cal vigilar molt amb una mentida sobre l’alvocat que s’ha fet viral a la xarxa social TikTok. En les últimes setmanes s’ha viralitzat un truc per a saber si l’alvocat està madur que els experts desaconsellen, així que és important anar amb compte.

El truc que s’ha fet viral a TikTok consisteix a treure el peduncle a l’alvocat. Si en retirar-lo està de color verd, significa que encara està verd, també per dins. Si, per contra, està groc, significa que l’alvocat està al punt. I, si és negre, cal tirar la fruita perquè s’ha passat.

Un alvocat | Pixabay
Un alvocat | Pixabay

Però, quin és el problema d’aquest truc? Boticaria García ho ha explicat en el programa de La Sexta ‘Zapeando’, tal i com recull OK Diario: “Aquest és un truc enverinat perquè en fer ‘pop!’ obres una porta al fet que entrin bacteris a la carn de l’alvocat que poden causar malalties”. Per tant, pel bé de la nostra salut, és millor no posar-lo en pràctica.

A més, ha resolt un dels dubtes més habituals: L’alvocat cal guardar-lo a la nevera? García ha explicat el següent: “Si l’alvocat està dur, està verd, la manera de guardar-lo és primer fora i després dins. És molt climatèrica, quan els comprem es poden deixar madurar a l’aire i al seu punt es guarden. Però si ja està madur, el fiquem a la nevera per a intentar frenar la seva maduració en la mesura que sigui possible”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa