Mollerussa reformarà la històrica cafeteria de l’Amistat

L'alcalde destaca que és un bon símptoma que en un moment de crisi del sector una empresa aposti per la ciutat

La històrica cafeteria del complex l’Amistat viurà enguany una reforma integral que a banda d’una transformació “total” del bar, suposarà un increment d’espai amb la incorporació d’una cuina, uns serveis, i un magatzem. Això suposarà que en aquest emblemàtic, s’hi ofereixi un servei de restauració. L’operació s’ha adjudicat a l’empresa General pasta per uns 492.000 euros, i en paral·lel, l’Ajuntament reformarà la façana de l’edifici gràcies a una subvenció de 132.000 euros de la Diputació de Lleida. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat que és un “bon símptoma” que en plena crisi econòmica i de la restauració per la covid-19, hi hagi aquesta aposta per la ciutat perquè “donarà molta vida” en un espai a peu de la carretera N-II.

La reforma de la cafeteria inclourà una ambientació amb decoració de principis del segle XX, tant pel que fa a l’espai com al seu mobiliari. Així mateix, l’actual barra central es traslladarà a un lateral, hi haurà més capacitat de taules i també una zona per poder-hi fer concerts i actuacions culturals. També es preveuen fer dues terrasses, una al carrer Ciutat de Lleida i l’altra a la plaça 1 d’octubre. Així mateix es reformularan els accessos al local.

L’adjudicació a General Pasta s’ha fet per una concessió de 20 anys. La previsió és que s’aprovi l’obra en un Ple extraordinari al maig i les obres comencin d’immediat. Tot plegat, podria fer que el nou cafè – restaurant L’Amistat entri en funcionament a finals d’octubre. L’establiment forma part del complex sociocultural que inclou el Teatre l’Amistat, el Museu de Vestits de Paper i un edifici i sala polivalent on s’hi acullen diverses activitats i entitats.

Nou comentari