Vadegust
Mollerussa reformarà la històrica cafeteria de l’Amistat

La històrica cafeteria del complex l’Amistat viurà enguany una reforma integral que a banda d’una transformació “total” del bar, suposarà un increment d’espai amb la incorporació d’una cuina, uns serveis, i un magatzem. Això suposarà que en aquest emblemàtic, s’hi ofereixi un servei de restauració. L’operació s’ha adjudicat a l’empresa General pasta per uns 492.000 euros, i en paral·lel, l’Ajuntament reformarà la façana de l’edifici gràcies a una subvenció de 132.000 euros de la Diputació de Lleida. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat que és un “bon símptoma” que en plena crisi econòmica i de la restauració per la covid-19, hi hagi aquesta aposta per la ciutat perquè “donarà molta vida” en un espai a peu de la carretera N-II.

La reforma de la cafeteria inclourà una ambientació amb decoració de principis del segle XX, tant pel que fa a l’espai com al seu mobiliari. Així mateix, l’actual barra central es traslladarà a un lateral, hi haurà més capacitat de taules i també una zona per poder-hi fer concerts i actuacions culturals. També es preveuen fer dues terrasses, una al carrer Ciutat de Lleida i l’altra a la plaça 1 d’octubre. Així mateix es reformularan els accessos al local.

L’adjudicació a General Pasta s’ha fet per una concessió de 20 anys. La previsió és que s’aprovi l’obra en un Ple extraordinari al maig i les obres comencin d’immediat. Tot plegat, podria fer que el nou cafè – restaurant L’Amistat entri en funcionament a finals d’octubre. L’establiment forma part del complex sociocultural que inclou el Teatre l’Amistat, el Museu de Vestits de Paper i un edifici i sala polivalent on s’hi acullen diverses activitats i entitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa