Vadegust
El misteri del farciment blanc de les galetes Oreo: què és en realitat?

Sou dels que gaudiu de valent quan teniu unes quantes galetes Oreo al davant i només penseu en mossegar-les i ficar-vos-les a la boca? Doncs segur que en alguna ocasió us heu preguntat què és exactament el farciment blanc que porta aquest tipus de dolç. Van ser introduïdes l’any 1912, i s’han convertit en una de les galetes més populars del món produïdes per l’empresa Nabisco. S’acostuma a pensar que aquesta crema blanca que porten com a farciment s’elabora amb llet, nata o mantega però és realment així? ‘Ok Diario‘ ha publicat un article on fa referència a aquest misteri.

Molta gent, abans de menjar les seves galetes Oreo, fa el clàssic ritual de partir-la en dos per a poder menjar primer la part blanca. Aquesta crema és tan popular que la companyia fins i tot les ven en una versió amb doble de crema. Tot i això, la paraula “crema” no està escrita en el paquet per a referir-se al farciment, sinó que hi diu “creme”. La diferència sembla radicar només en la manera d’escriure-ho, però en realitat la paraula “creme” s’usa als Estats Units quan no es parla de crema real.

Galetes Oreo | Pixabay

Si llegim els ingredients escrits en el paquet no trobem cap distinció entre la galeta i el farciment. Tot i això, és deduïble quins d’aquests ingredients componen el farciment: sucre, xarop de blat de moro d’alta fructosa, lecitina de soia, oli de palma i/o canola i saboritzant artificial. La falta de crema i mantega fa, per tant, que la galeta sigui vegana. Però l’empresa Nabisco diu que és possible que durant la producció hi hagi hagut contaminació amb llet, ja que les Oreos es produeixen en fàbriques que també processen productes lactis, per la qual cosa el producte no és apte per a vegans. Al principi, el farciment d’Oreo es feia amb llard de porc. Va ser l’any 1997 quan es va reemplaçar l’ingredient per olis vegetals, la qual cosa va fer que el producte pugui ser també consumit per un vegetarià.

No se sap quina és la recepta exacta de la famosa galeta però el 2014, després d’un accident, va sorgir l’ús d’un ingredient. Va passar que dos homes de Califòrnia van ser arrestats per robar la fórmula que va fer possible produir diòxid de titani, una substància capaç de blanquejar productes, de l’empresa química estatunidenca DuPont. Aquesta fórmula després va ser venuda a una empresa xinesa per 28 milions de dòlars. Va ser en aquest moment que es va revelar que Nabisco usava aquesta substància per a blanquejar el farciment de les Oreo. Encara que el diòxid de titani és un additiu comú, estudis recents realitzats per investigadors de la Universitat de Massachusetts han demostrat que el diòxid de titani pot causar mal hepàtic i tissular en ratolins.

Galetes oreo | Pixabay
Galetes oreo | Pixabay

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa