Vadegust
Les millors truites de patata precuinades

Està clar que no hi ha res com una truita casolana, però si no tens temps o ganes, sempre tens la possibilitat d’acudir a una truita precuinada. Estan lluny de les autèntiques truites casolanes… però entre elles hi ha grans diferències. L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha analitzat 15 truites de patata precuinades i n’ha escollit la millor.

Qüestió de sabor

Dues característiques diferencien les truites preparades de les casolanes: els additius i el sabor.

  • Els additius són necessaris en les truites preparades refrigerades (però no en la truita congelada analitzada que no els necessita) per a donar-los textura, millorar la presentació i evitar problemes d’higiene.
  • En relació al sabor, encara tenen molt a millorar per a poder arribar a la suculència i al sabor d’una truita feta a casa. Tot i això, entre les truites preparades de venda en supermercats hi ha diferències.
Truita de patates | Pixabay
Truita de patates | Pixabay

Vols comprar una truita preparada?

  • Hi ha moltes truites per a triar en un mercat dominat per la marca de distribució (marca blanca), on sobresurten Hacendado de Mercadona (quota entorn del 65%), i la marca Palacios.
  • En l’aspecte nutricional, cal destacar que no s’ha trobat un alt contingut de greixos ni de sucres ni de sal. I sobre el seu valor energètic, en les anàlisis destaca La Cocina de Aldi amb ous camperols i ceba caramel·litzada, per tenir els valors menys calòrics; els més alts són els d’Auchan (logo vermell). La que té més sal és Fuentetaja (1,3%) i la que menys, Palacios (0,57%).
  • Els experts cuiners van destacar que en les truites acabades en paella la patata va quedar molt més sencera i la ceba també.
  • El dictamen dels cuiners és que, en general, les truites preparades són productes molt poc sucosos; s’assemblen més aviat a blocs compactes on la patata i la ceba pequen de duresa i l’ou es troba excessivament quallat.
  • Hi ha alguna marca que surt més ben valorada en la degustació, com és el cas de la Cocina de Senén, però cal tenir en compte que és una truita molt diferent a la resta i, per tant, no és comparable. És un producte congelat, que té l’aparença d’una gran gelatina farcida de patata, ceba i ou cru, i que s’aconsella acabar exclusivament a la paella. En posar-la en el foc, es va quallant l’ou alhora que es desfà la gelatina i es manté la forma. El resultat és una truita sucosa, amb una patata escalfada, de textura agradable.

Les millors truites

De les 15 truites de patata analitzades per OCU les millors són:

  • La Cocina de Senén. És una truita congelada, molt diferent, no es pot comparar a la resta. Molt ben valorada en la degustació.
  • Aldi truita refrigerada amb ceba caramel·litzada i ous camperols. La millor de les truites refrigerades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa