Vadegust
Els millors aliments per a la vista (i alguns no els haguessis dit mai)

Som el que mengem. Sembla que, a dia d’avui, això ja ho té clar tothom. I, per aquest motiu, el que mengem influeix directament en el nostre cos i la nostra salut. I, com en altres àmbits, també hi ha aliments que ajuden a gaudir d’una bona salut ocular. Segons publica ‘Ok Diario‘ són els següents:

Pebrot vermell

El pebrot vermell és un dels aliments més rics en vitamina C que existeixen. Ara bé, si et passes amb la cocció la quantitat de nutrients es redueix de manera significativa, sobretot les vitamines. Per tant, el millor és prendre el pebrot vermell al vapor.

Espinacs

Els espinacs són una verdura de fulla verda que contenen antioxidants essencials per a tenir una bona salut ocular: la cesantina i la luteïna. Tots dos són pigments que es troben en la màcula de l’ull, protegint-lo d’agents externs.

Salmó

El salmó és un dels peixos més consumits de tot el món, tant per grans com per petits. Amb un alt contingut en àcids grassos en Omega 3, és ideal per a cuidar la salut cardiovascular i ocular. Aquest tipus de greix poliinsaturat afavoreix la regeneració macular.

Ostres del Delta de l'Ebre | N.R
Ostres del Delta de l’Ebre | N.R

Ostres

Les ostres són un dels millors aliments per a cuidar la vista que existeixen. Són molt riques en zinc, un nutrient fonamental perquè l’organisme absorbeixi correctament la vitamina A en l’intestí prim. A més, afavoreix la síntesi de l’ADN i la regeneració dels teixits cel·lulars.

Pastanaga

Segur estaràs al corrent del mite que diu que menjar pastanaga és molt bo per a la vista, però no es tracta d’una llegenda urbana, sinó que la vitamina A que aporta el betacarotè, substància d’aquest vegetal, és clau per a reduir les probabilitats de patir trastorns freqüents, com la degeneració macular o les catarates, a més d’afavorir la millor condició dels ulls.

Peix blau

Aquestes espècies de peixos són bàsiques en qualsevol dieta alimentària pel seu contingut d’Omega 3, que també evita la degeneració macular, i al seu torn manté els ulls hidratats, impedint que puguin ressecar-se. S’aconsellen opcions comunes, com el salmó, la tonyina o les sardines.

Cítrics

En la majoria de les seves alternatives, els cítrics tenen vitamina C, que fa el col·lagen que se situa al voltant dels ulls, i que juga un paper preponderant en l’absorció dels nutrients rellevants per a la visió.

Vegetals de fulla verda

Al costat de la pastanaga, els vegetals de fulles verdes haurien d’estar sempre disponibles a casa teva, perquè impedeixen que es desenvolupin malalties diverses, com l’habitual síndrome de l’ull sec.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa