Ja queden pocs dies d’estiu i la tardor és a punt d’arribar. I amb l’arribada d’aquesta estació, hi ha una verdura que és fantàstica per a enfortir el sistema immune: el bròcoli, segons publica Ok Diario. És conegut per tothom que la tardor és l’època de l’any amb més constipats. Amb l’arribada del fred i la humitat, estem més temps en espais tancats, la qual cosa facilita la transmissió de virus respiratoris.

El contagi del refredat es produeix per les gotes de saliva i mucositat que es disseminen en esternudar. Els principals símptomes són els mocs, els esternuts i la picor o mal de coll. A més d’enfortir el sistema immune per a tenir unes bones defenses durant la tardor, el bròcoli protegeix la salut cardiovascular. Ajuda a reduir els nivells de colesterol dolent de l’organisme i a prevenir la hipertensió arterial.

Bròcoli | Pixabay
Bròcoli | Pixabay

Aquesta verdura de tardor té propietats antioxidants, de manera que prevé l’envelliment prematur de la pell i les cèl·lules i elimina les toxines. També és una gran alida per a mantenir els ossos forts i sans.

El bròcoli és una font rica en fibra, així que regula el trànsit intestinal i genera sensació de sacietat. Té un alt contingut en nutrients que milloren la salut i l’aspecte de la pell, com la vitamina C, que estimula la síntesi de col·lagen.

Tenint això en compte, convé introduir el bròcoli a la dieta. Una “superverdura” que hauríem de menjar, almenys, una vegada a la setmana, tal com indiquen els nutricionistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa