Vadegust
El millor ‘steak tartar’ de l’estat es fa a Girona

El Fòrum Gastronòmic ha tornat a la ciutat de Girona. I en la jornada d’avui s’ha celebrat un monogràfic centrat en l’elaboració de l”steak tartar’. Al llarg del matí, diversos ponents han explicat com es pot fer el millor ‘steak tartar’ escollint determinades parts de la vedella, fent un tipus concret de talls i triant unes espècies en concret. Aquest monogràfic s’ha finalitzat amb el primer concurs estatal del millor ‘steak tartar’. Així, el premi al Millor Steak Tartar d’Espanya s’ha l’endut Isidro Soler Lizan, cap de cuina del restaurant Divinum de Girona.

Isidro Soler Lizan, cap de cuina del restaurant Divinum de Girona | Fòrum Gastronòmic de Girona

Durant la segona jornada del Fòrum Gastronòmic també s’han fet diversos tallers com ara una jornada destinada a la cuina halal. En ella hi ha participat el cuiner Xavier Arrey, que és el cap de cuina dels restaurants el Pati Verd i Índigo de l’Hotel Carlemany de Girona. Arrey ha fet una recepta de la cuina tradicional catalana però amb ingredients halal.

En aquest sentit, el cuiner ha defensat una “cuina inclusiva” que es pugui adaptar a tot tipus de sensibilitats “de la manera més normal del món”, igual que les receptes també s’adapten a persones al·lèrgiques o intolerants. A més, el cuiner ha defensat que aquesta cuina amb ingredients halal s’obri a tot tipus de públic i no només a persones musulmanes.

Diversos visitants del Fòrum Gastronòmic de Girona al pavelló de Fira de Girona | ACN

Solucions innovadores per a l’hostaleria

El Fòrum Gastronòmic ha comptat també amb un espai específic per a noves empreses que plantegen solucions innovadores per al sector de l’hostaleria. És el cas de Bûmerang, una iniciativa que planteja oferir envasos retornables a cafeteries, restaurants i negocis que fan menjar a domicili i que posteriorment els clients puguin tornar-los en un màxim de 15 dies a qualsevol dels establiments que utilitza aquest servei.

Per altra banda, també hi ha la cervesa Brebel. Es tracta d’una empresa nascuda a Lleida que elabora cervesa artesana. La peculiaritat d’aquesta cervesa és que la gent col·labora amb projectes socials. Per cada cervesa que es ven, l’empresa destina un 10% dels beneficis a finançar entitats amb projectes per a persones amb diversitat funcional o mediambientals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa