Vadegust
La millor manera d’eliminar el mal alè provocat per l’all

A tothom li ha passat que ha menjat all (en qualsevol dels seus formats) i després se n’ha adonat que havia quedat amb algú, que havia de fer una conferència, una classe, tornar a la feina… I què podem fer amb el mal alè que provoca aquest aliment? Uns científics nord-americans es van proposar analitzar quins són els ingredients naturals que són més eficaços a l’hora d’esborrar químicament els compostos volàtils de l’all que es desprenen quan obrim la boca.

L’experiment dels investigadors va consistir a donar tres grams d’all als participants, que van haver de mastegar durant 25 segons. Tot seguit, dividits en grups, van prendre un dels següents vegetals: poma crua, suc de poma, poma escalfada, enciam cru, enciam escalfat, fulles de menta (mastegades), suc de fulles de menta i infusió de te verd, tal i com publica Rac1.

Un grapat d'alls | Pixabay
Un grapat d’alls | Pixabay

Els ingredients més efectius per eliminar el mal alè

Els científics van mesurar, fins una hora després d’haver fet la prova, quin nivell de compostos volàtils quedaven després de prendre el vegetal assignat. Les conclusions de l’estudi van ser que, per eliminar la pudor d’all, el més efectiu és mastegar fulles de menta. En segon lloc, el millor és mastegar poma crua i, després, enciam cru. 

Els experts apunten en el seu estudi -publicat al Journal of Food Science– que els ingredients en cru tenen dos mecanismes per eliminar el mal alè, com són els enzims que destrueixen els compostos volàtils i també compostos polifenòlics, mentre que aquests últims agents es desfragmenten en format de suc. En canvi, els ingredients escalfats al microones havien perdut els enzims. I tot i que els polifenols van fer el seu efecte, no va ser tan poderós com menjar els vegetals crus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa