Vadegust
La millor dieta que pots seguir aquest 2022

La revista US News & World Report acaba de publicar el rànquing de les millors dietes per al 2022, que elabora anualment. I, per cinquè any consecutiu, la dieta mediterrània és la que encapçala la llista, per la seva qualitat nutricional, pels seus beneficis per a la salut i per la seva sostenibilitat a llarg termini.

Segons publica ‘La Vanguardia’, un panell de 27 experts en dieta, nutrició, obesitat, psicologia alimentària, diabetis i malalties cardíaques van revisar 40 patrons alimentaris a nivell mundial. Afegint la seva pròpia investigació, van classificar cada dieta en set categories: si és fàcil de seguir, la seva capacitat de produir resultats a curt i llarg termini en la pèrdua de pes, la seva integritat nutricional, la seva seguretat i el seu potencial per a prevenir i controlar la diabetis i les malalties cardíaques.

I segons aquesta publicació, amb una puntuació de 4,2 sobre 5, els factors que van permetre a la dieta mediterrània tornar a posicionar-se en la primera posició de la taula van ser la seva flexibilitat i potència altament nutritiva. Així mateix, van destacar l’estil de vida actiu que incentiva, amb control de pes i una alimentació baixa en carns vermelles, sucre i greixos saturats.

Els investigadors també van recalcar que aquesta dieta no elimina cap aliment ni tampoc restringeix les calories. Com a resultat, és poc probable que les persones experimentin cap risc com a conseqüència d’aquest pla d’alimentació, segons l’anàlisi dels experts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa