Vadegust
La millor botifarra d’ou del 2023 es fa a Taradell

Ja es coneixen els guanyadors de la 8a edició del Concurs de Botifarra d’Ou Artesana! És un certamen que vol “Reforçar el valor dels productes artesanals i del comerç̧ de proximitat i a més, millorar la qualitat d’uns dels productes tradicionals procedents del receptari popular”, tal i com ha remarcat Pròsper Puig, president de la Confraria del Gras i el Magre.

En aquesta edició, al concurs organitzat per la Fundació Oficis de la Carn i la Confraria del Gras i el Magre, amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers–Xarcuters, s’han presentat un total de 42 botifarres a la categoria “Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional”, i 30 botifarres a la categoria de “Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular”. També s’han presentat 9 farcits de carnaval. Aquestes xifres de­ participació són lleugerament més altes que les edicions i amb més diversitat territorial (31 de les comarques de Barcelona, 6 de les comarques de Girona, 4 de les comarques de Tarragona i 3 de les comarques Lleida).

Els guanyadors d’aquesta edició

El guanyador de la categoria Botifarra d’Ou Tradicional ha estat Xevi Codina de Carnisseria Cansaladeria Codina de Taradell­­­, qui ha presentat una botifarra “fruit de l’esforç per les coses ben fetes i de la tradició i aprenentatge constant”. A més, Codina ha afegit: “Estem molt contents pel reconeixement al dia a dia, a peu de canó. Il·lusionant perquè en els diferents concursos, cada any una menció o una altre hem guanyat. Això t’anima i és un reconeixement a la feina ben feta.”

El guanyador de la categoria Botifarra d’Ou Singular ha estat Ramon Hernando de Xarcuteria Hernando de Barcelona, qui ha presentat una botifarra d’ou de Kimchi. Una idea que va sorgir “en una fira quan vaig conèixer un home que fermentava Kimchi. Des de llavors he anat coneixent la cuina oriental i tastant diferents kimchis fins donar amb el que volia. Des de llavors he anat evolucionant la fórmula del kimchi amb algues fermentades amb soja i, finalment, he arribat a la versió de la botifarra d’ou que he presentat”.

El guanyador de la categoria Farcit de Carnaval ha estat Valentí Fàbregas de Fàbregas Xarcuters de Barcelona, qui ha presentat un farcit de carnaval que “és el fruit de l’esforç i de les ganes de fer bé les coses. Amb el farcit de carnaval hem aconseguit tenir-lo tot l’any a la venda i d’aquesta donar a conèixer aquest producte que al no ser un producte amb tradició arrelada té una compra puntual”.

Un moment del tast de la 8a edició del Concurs de Botifarra d’Ou Artesana | Facebook Gremicarn

Guanyadors, finalistes i mencions especials:

En la categoria de Millor Botifarra d’Ou Tradicional:

En la categoria de Millor Botifarra d’Ou Tradicional:

Botifarra guanyadora:

  • Xevi Codina – Carnisseria Cansaladeria Codina, Taradell.

Segona posició:

  • Valentí Fàbregas – Fàbregas Xarcuters, Barcelona.

Mencions del jurat:

  • David Riera – Can Vilada, Vic.
  • Ramon Hernando – Xarcuteria Hernando, Barcelona.
  • Agustí Vives – Cansaladeria Xarcuteria Cal Vives, Moià.

En la categoria de Millor Botifarra d’Ou Singular:

Botifarra guanyadora:

  • Ramon Hernando – Xarcuteria Hernando, Barcelona (Botifarra d’ou amb Kimchi).

Segona posició:

  • Guillem Sala – Cal Noc, Moià (Botifarra d’ou Mar i muntanya).

Mencions del jurat:

  • David Riera – Can Vilada, Vic (Botifarra d’ou Vigatana – pa de pessic i llonganissa)
  • María José Sánchez – Los Extremeños Coses Bones, Pineda de Mar (Botifarra d’Ou amb peus de porc, foie i tòfona).
  • Valentí Fàbregas – Fàbregas Xarcuters, Barcelona (Botifarra d’ou amb pernil ibèric i figues seques).

En la categoria de Millor Farcit de Carnaval:

Farcit guanyador:

  • Valentí Fàbregas – Fàbregas Xarcuters, Barcelona.

Menció del jurat:

  • María José Sánchez – Los Extremeños Coses Bones, Pineda de Mar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa