Vadegust
El millor aliment per combatre l’estrès

Els de qui no para i està tot el dia amunt i avall fent coses? O dels qui no té ni un moment per descansar durant la seva jornada laboral? Doncs hi ha una cosa que t’interessa saber, i molt! Es tracta d’un aliment que serveix per combatre l’estrès. Científics de la Universitat d’Austràlia del Sud han dut a terme un estudi publicat a la revista ‘Nutrients’ i han esbrinat que el consum de nous té efectes molt positius en la salut tant física com mental.

Segons aquesta investigació, ajuden a contrarestar les conseqüències de l’estrès crònic i milloren la capacitat de concentració i atenció, tal i com publica Ok Diario.

Nous i ametlles | Pixabay
Nous i ametlles | Pixabay

Les bondats de les nous per a combatre l’estrès

Per a dur a terme l’estudi, els científics van demanar a 80 estudiants universitaris d’entre 18 i 35 anys que mengessin uns 60 grams de nous durant 16 setmanes. La meitat dels estudiants van ser col·locats en el grup de tractament i l’altra meitat en el grup de control.

A tots se’ls va prendre una mostra de sang i saliva i van completar un qüestionari sobre la seva salut mental, en el qual van respondre preguntes relacionades amb el seu benestar general, estat d’ànim i hàbits de somni. El procediment es va realitzar en tres ocasions durant el temps que va durar l’estudi.

El grup de control no va menjar nous, ni tampoc cap mena de peix gras. Mentrestant, el grup de tractament que sí que va consumir nous va assegurar estar menys estressat pels seus estudis i, a més, van notar una millora significativa en la seva qualitat de la son.

Per tant, queda demostrat que les nous són un aliment fantàstic per a reduir l’estrès. A més, tenen diverses propietats nutricionals molt importants per al correcte funcionament de l’organisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa