Vadegust
Mercadona compra més de 192.000 tones de taronges i mandarines locals

Mercadona, companyia de supermercats físics i de venda online, ha acabat la campanya 2021-2022 de taronges i mandarines d’origen Espanya amb un balanç de compres que supera les 192.000 tones. Durant aquest període, ha comprat en total més de 209.000 tones de cítrics locals, de les quals 140.000 tones corresponen a taronges. Destaquen també els volums de mandarines i llimones, que han arribat a les 52.000 i 17.000 tones, respectivament.

El compromís de Mercadona amb el sector primari és ferm i dona prioritat a garantir relacions estables i transparents amb els seus 26 proveïdors locals, que al seu torn treballen amb més de 2.500 agricultors d’arreu del territori. Aquesta política permet que, des de fa anys, més del 85 % del total de taronges que comercialitza siguin d’origen local.

L’octubre vinent comença la nova campanya d’origen Espanya

Durant el mes de setembre, els “Caps” (clients) de Mercadona podran adquirir taronges d’altres orígens, fins a les primeres setmanes d’octubre, quan tornarà a començar la campanya de cítrics d’origen Espanya i les llimones i les mandarines de la varietat oronules arribaran a les botigues. La companyia continuarà incorporant diverses varietats locals al llarg del mes d’octubre i durant les dues primeres setmanes de novembre incorporarà les taronges d’origen Espanya progressivament a tota la cadena.

Taronges de Mercadona | Mercadona

Foment del consum de cítrics i fruites i verdures de temporada per a un cistell equilibrat

L’empresa fomenta el consum de cítrics, així com del suc de taronja acabat d’esprémer, disponible a la secció de fruita i verdura en els tres formats d’envàs habituals, de 250 mil·lilitres, 500 mil·lilitres i 1 litre, tots fets amb plàstic reciclat per afavorir l’economia circular. Aquest servei, que es va començar a implantar el 2016 a totes les botigues de la cadena, és un projecte que es va desenvolupar a través de la innovació conjunta entre Mercadona, el proveïdor especialista Zumex i els clients mateixos.

Els cítrics són rics en vitamines, minerals i antioxidants, i el seu consum contribueix a mantenir una dieta equilibrada. Les taronges, les mandarines i les llimones, entre altres cítrics, són grans aliats per completar un cistell equilibrat.

Mercadona dona suport les campanyes del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) sobre les fruites i verdures de temporada. Així mateix, defensa les pràctiques comercials justes i, des de fa anys, està adherida al Codi de Bones Pràctiques Mercantils en la Contractació Alimentària. Aquest acord voluntari, que va suposar un pas més en la promoció de pràctiques comercials justes, s’emmarca en la Llei de mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària i està impulsat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) en col·laboració amb diferents associacions de tota la cadena agroalimentària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa