Vadegust
Mercabarna invertirà 11 milions el 2022 i preveu duplicar el seu benefici

Mercabarna comença el 2022 amb bones perspectives i diversos projectes en marxa. En total, el complex alimentari invertirà onze milions d’euros i en els seus pressupostos per a enguany, preveu que el benefici abans d’impostos creixi un 157%, fins als 4,68 milions d’euros. D’alta banda, estima que la xifra neta de negoci se situarà en els 26,9 milions d’euros, un 14,6% més en termes interanuals, segons les dades avançades aquest dilluns pel diari ‘Expansión’.

Mercabarna invertirà 11 milions d’euros per instal·lar plaques fotovoltaiques, gestionar un espai contra el malbaratament de menjar o actualitzar el seu centre de reciclatge, entre d’altres. Tota la inversió es finançarà amb recursos propis. En relació a la inversió de cinc milions d’euros que es destinarà a la instal·lació de 123.000 metres quadrats de plaques fotovoltaiques, permetrà generar el 25% de l’energia que necessita el polígon. Per a la seva instal·lació, Mercabarna convocarà un concurs públic durant el primer semestre.

Un dels projectes més rellevants és l’espai ‘Foodback’, un centre per fer front al malbaratament d’aliments en el que s’ha invertit un milió d’euros. El complex, que ja està en marxa, permetrà el reaprofitament de 4.000 tones de menjar a l’any, gairebé el triple respecte a les dades actuals. L’espai, que s’inaugurarà de forma oficial el pròxim 23 de febrer, dona feina a persones vulnerables gràcies a convenis de col·laboració signats amb la Creu Roja, el Banc d’Aliments, la Fundació Formació i Treball, Càritas, la Fundació La Caixa i el programa Alimenta Barcelona.

Pel que fa a l’actualització del seu centre de reciclatge, el polígon destinarà 2,75 milions d’euros a aquesta inversió.

En l’apartat de mobilitat, Mercabarna estima una inversió de sis milions d’euros per ampliar el seu aparcament principal i construir-ne un altre. En paral·lel, la direcció de l’espai avança en la fase de redacció, la remodelació i la digitalització dels accessos viaris, així com en la instal·lació de més punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i sortidors de gas natural i hidrogen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa