Vadegust
Menjar albergínies pot evitar que t’adormis

Potser et sembla increïble, o fins i tot una tonteria, però sí menjar albergínies pot evitar que t’adormis. De fet, segur que quan penses en albergínies no les associes amb la falta de son, però hi ha una bona raó per la qual potser vols menjar albergínies per a esmorzar en lloc de per sopar.

A més de ser un ingredient clau en deliciosos plats com les albergínies a la parmesana i la moussaka, l’albergínia és un aliment nutritiu. Una verdura que està plena de vitamines A i C, que són antioxidants i que poden ajudar a mantenir les cèl·lules sanes; i també polifenols, que poden ajudar els diabètics a processar el sucre. Tot i això, si tens dificultats per a dormir bé a la nit, menjar albergínies abans de ficar-te al llit pot ser part del problema.

Albergínies | Pixabay
Albergínies | Pixabay

Segons l’International Journal of Medical Sciences, i tal i com recull Ok Diario, un aminoàcid anomenat tiramina contribueix a l’alliberament d’adrenalina i altres estimulants i pot pertorbar la son. I en quins aliments es troba la tiramina? Les albergínies contenen aquest àcid, però no són les úniques: els plàtans, les prunes i els gerds també produeixen tiramina, igual que els aliments anyencs com els formatges i les carns en quantitats encara majors.

Així, si bé la tiramina en un plàtan pot ser un aliment beneficiós per a l’esmorzar quan intentes despertar-te, també pot indicar que has d’evitar menjar albergínies abans de ficar-te al llit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa