Vadegust
Menges plàtans molt sovint? Això és el que et pot passar

El plàtan és una de les fruites més consumides arreu del món. I aquesta fruita representa una veritable panacea per a la nostra salut, i més si la mengem de manera freqüent. D’aquesta manera, descobrim a continuació, què et pot passar si menges plàtans tots els dies.

Lluny d’engreixar, el plàtan té en realitat un efecte saciant que provoca que no estiguem menjant o amb tantes ganes de menjar a tota hora. A això se li suma, a més, una composició plena de propietats en la qual tenim midó, carbohidrats, proteïnes, aigua, sucres, vitamines B1, B2 , B6, C, E, minerals importants com ara fòsfor, coure, magnesi, sodi, manganès, potassi, ferro, zinc i tanins, fibres, antioxidants i molt poc greix. Per tant, són diverses les activitats que un sol plàtan és capaç de realitzar per a l’eficiència i el benestar del nostre organisme i això, amb només menjar-ne un al dia, tal i com publica Ok Diario.

El plàtan no engreixa

D’altra banda, el plàtan conté pectina, una fibra soluble que s’encarrega de mantenir sota control els nivells de sucre en la sang després dels àpats. Aquesta característica fa que el plàtan sigui capaç de mantenir a ratlla la gana i alentir el procés de buidatge de l’estómac. A més, en consumir plàtans menys madurs també podem evitar els pics glucèmics que provoquen les fruites més dolces. La pectina i el midó són amics de la digestió i també regulen el restrenyiment.

Un gran aliat quan entrenes

La pectina també promou la funcionalitat del còlon. Aquesta fruita és especialment recomanada per a esportistes després d’un dur entrenament gràcies a l’enorme quantitat de sals minerals que conté, però no només això: el plàtan també té la capacitat d’alleujar les enrampades musculars provocades per l’activitat física i manté la pressió arterial sota control.

Plàtans en un supermercat | Pixabay
Plàtans en un supermercat | Pixabay

Alleuja l’estrès i ajuda a descansar millor

Aquesta fruita també és una gran aliada del nostre estat d’ànim ja que la combinació de magnesi, potassi i àcid fòlic combat l’estrès psicofísic i el baix estat d’ànim. De fet, promou la producció de serotonina i ens ajuda també a descansar millor.

Evita problemes cardíacs

El plàtan, per tant, és amic del cor, de la digestió i del nostre estat d’humor. De fet, menjant un plàtan al dia aconseguirem equilibrar els nivells de potassi en el nostre organisme, un mineral essencial per al nostre benestar cardiovascular. Recentment, alguns investigadors de la Universitat d’Alabama han destacat que menjar un plàtan al dia pot prevenir atacs cardíacs i accidents cerebrovasculars gràcies òbviament a la presència de potassi que redueix el risc de bloquejos cardíacs i obstrucció arterial.

Millora la pell i ens depura

Això explica per què els qui mengen un plàtan al dia salvaguarden millor la seva salut i s’omplen d’energia per a afrontar el dia, sobretot si es menja aquesta fruita a l’esmorzar. Finalment, menjar-ne un al dia també ens ajuda a depurar-nos i contribueix al benestar dels ulls i la pell, a més de fer costat al sistema nerviós, protegint-nos de l’acció dels radicals lliures gràcies als seus antioxidants, ajudant-nos a perdre pes i contribuint a la producció de glòbuls blancs gràcies a la seva aportació de vitamina B6.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Domi a maig 17, 2023 | 19:45
    Domi maig 17, 2023 | 19:45
    Yo 2 diarios

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa