Vadegust
Mengem Garrigues suma ja 18 productors i ofereix una cistella amb més de 200 productes

La xarxa de productors i elaboradors de les Garrigues per a la comercialització i distribució conjunta de productes de proximitat, Mengem Garrigues, nascuda durant la primera declaració d’estat d’alarma per la covid-19 ha aconseguit consolidar el projecte. En aquests cinc mesos ha duplicat el nombre de productors, passant dels 9 inicials als 18 que agrupa en aquests moments, al marge d’altres que han mostrat interès en adherir-se a la iniciativa. Pel que fa als nous productors, també se n’han incorporat de les comarques del Segrià i el Pla d’Urgell. Actualment, la xarxa ofereix una cistella amb més de 200 productes entre els quals oli, vi, embotits, fruits secs, mel, formatges i làctics, ous, pa, fruites i verdures, entre altres.

La primera fase del projecte Mengem Garrigues va consistir en la creació de la botiga online, que va entrar en funcionament l’1 de juny i que distribueix a les comarques de Garrigues, el Pla d’Urgell i Segrià. Després de consolidar-se en aquests mesos, la xarxa de productors es planteja créixer distribuint també en comarques properes.

Una furgoneta i un treballador de la lleteria social Talma de Juneda | ACN

Des d’aquest mes de novembre, Mengem Garrigues també ha sumat a la seva oferta lots de Nadal amb la proposta ‘Un Nadal d’orgull Garrigues’. Consta de cinc lots amb diversitat de producte i preus que pretén “mantenir els pobles vius i les terres treballades”, assenyalen des de la xarxa

La comunitat Mengem Garrigues prioritza els productors i elaboradors que compleixen criteris i valors com són el producte de la comarca, ecològic o produït amb criteris ambientals, petit productor, que realitza una elaboració artesana, producció social, control del producte, que aplica principis de comerç just i que està produït en un municipi petit i representa una diversitat territorial.

Els productors que en formen part afirmen que la iniciativa vol anar més enllà d’una plataforma de venda online i un sistema logístic de distribució conjunta, vol esdevenir una xarxa de cooperació entre els seus membres per donar visibilitat a l’oferta i diversitat de productes agroalimentaris de la comarca, fomentar el consum de producte de les Garrigues i crear eines que estiguin al servei dels productors i que ajudin a tirar endavant els projectes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa