Vadegust
El màxim de temps que pots deixar les sobres de menjar fora de la nevera

Mil vegades ens passa a tots que ens preparem un plat per dinar o per sopar i no ens l’acabem. I sovint no hi pensem i no el posem a la nevera ràpidament, per a conservar-lo correctament i poder-lo menjar en un altre àpat o moment. És evident que , en el cas que ens quedin sobres de menjar, el més adequat és guardar-les a la nevea com més aviat millor ja que la conservació òptima dels aliments és una de les claus perquè aquests no suposin tot un risc a l’estiu.

Pot ser que a simple vista veiem per exemple que l’enciam que va sobrar un dia, l’endemà ja no té el mateix aspecte, però hem d’anar amb compte ja que moltes vegades els microorganismes que s’acumulen en els aliments, i més quan fa calor, no es detecten, segons recull Ok Diario. De fet, l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) informa que la contaminació microbiana, fins i tot si és alta, no té perquè manifestar-se amb la deterioració de l’aliment.

Una nevera plena de recipients hermètics | Pixabay
Una nevera plena de recipients hermètics | Pixabay

Per aquest motiu és necessari que les sobres no passin molt temps en l’anomenada “zona de perill“; és a dir, a una temperatura d’entre 4 i 65 graus centígrads.

Aquest és precisament el rang en el qual acostuma a estar la cuina, de manera que quan cuinem alguna cosa i ens sobra, és millor ficar-ho a la nevera immediatament. O, en concret, quan veiem que està a temperatura ambient ja que si ho guardes recentment cuinat (i calent) és possible que posis en risc la teva nevera o congelador.

Segons els experts, l’ideal és que les sobres de menjar no estiguin més d’una hora a temperatura ambient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa