Si ets dels qui menja poma molt sovint, hi ha una cosa que has de saber. Es tracta d’una fruita molt saludable però cal tenir especial cura a l’hora de conservar-la i fixar-se molt en l’estat en el qual es troba abans de menjar-la. Què faries tu si una poma té una part que està podrida? El més probable és que la retiris amb un ganivet i et mengis la resta, però és un error, segons publica ‘Ok Diario‘.
Tal i com indiquen els experts, quan un aliment té floridura o està podrit, en la majoria dels casos el millor és llençar-lo a les escombraries sencer, tot i que hi ha algunes excepcions. Depèn en gran mesura de les característiques de cada aliment. En el cas de la poma, encara que a simple vista hi hagi una part que no està podrida, gairebé amb total seguretat els microorganismes hauran infestat tota la peça.

Segons explica l’Organització Mundial de la Salut, la poma, si no es conserva adequadament, pot veure’s envaïda per micotoxines produïdes per fongs. En tractar-se d’un aliment molt humit i de textura suau, és lògic que les toxines penetrin ràpidament en ell. Passa exactament el mateix amb el iogurt, el pa de motlle, el formatge tou i la mantega, entre molts altres. En aquest grup també entren la major part de les verdures i fruites.
I si no t’adones que la poma té una part que està podrida i te la menges? En principi, el fet que mengis una petita quantitat d’algun aliment en mal estat, no hauria de causar-te un problema de salut greu. Els àcids de l’estómac eliminen les toxines presents en la fruita, però millor no temptar a la sort, sobretot tractant-se de persones grans, malalts i nens.