Si ets dels qui menja poma molt sovint, hi ha una cosa que has de saber. Es tracta d’una fruita molt saludable però cal tenir especial cura a l’hora de conservar-la i fixar-se molt en l’estat en el qual es troba abans de menjar-la. Què faries tu si una poma té una part que està podrida? El més probable és que la retiris amb un ganivet i et mengis la resta, però és un error, segons publica ‘Ok Diario‘.

Tal i com indiquen els experts, quan un aliment té floridura o està podrit, en la majoria dels casos el millor és llençar-lo a les escombraries sencer, tot i que hi ha algunes excepcions. Depèn en gran mesura de les característiques de cada aliment. En el cas de la poma, encara que a simple vista hi hagi una part que no està podrida, gairebé amb total seguretat els microorganismes hauran infestat tota la peça.

Pomes golden | Pixabay
Pomes golden | Pixabay

Segons explica l’Organització Mundial de la Salut, la poma, si no es conserva adequadament, pot veure’s envaïda per micotoxines produïdes per fongs. En tractar-se d’un aliment molt humit i de textura suau, és lògic que les toxines penetrin ràpidament en ell. Passa exactament el mateix amb el iogurt, el pa de motlle, el formatge tou i la mantega, entre molts altres. En aquest grup també entren la major part de les verdures i fruites.

I si no t’adones que la poma té una part que està podrida i te la menges? En principi, el fet que mengis una petita quantitat d’algun aliment en mal estat, no hauria de causar-te un problema de salut greu. Els àcids de l’estómac eliminen les toxines presents en la fruita, però millor no temptar a la sort, sobretot tractant-se de persones grans, malalts i nens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa