Vadegust
Mai has de llençar l’aigua de cocció dels ous

És possible que sempre que has bullit un o diversos ous hagis pres la decisió de llençar l’aigua de cocció. Però el cert és que t’estàs equivocant en fer-ho, ja que aquesta aigua té moltísismes propietats. Tal i com publica ‘Ok Diario‘, l’aigua de cocció dels ous pot reciclar-se i en concret, ara a l’estiu, la podem reutilitzar per a cuidar de les plantes, des de la terra fins a les fulles, així com per a espantar als insectes més molestos.

En el cas que desitgis reutilitzar l’aigua de cocció dels ous per a regar les plantes, has d’anar amb compte de no excedir-te. Aquesta és una solució particularment concentrada de calci i minerals que podria danyar les teves flors. Tot i això, és adequada per a tota mena de plantes, tant les que prefereixen l’ambient exterior com les d’interior. N’hi ha prou amb mullar-les amb aquesta aigua miraculosa almenys una vegada al mes (no més) per a veure renéixer el teu jardí de manera sana i amb un abonament natural.

Plantes en gerros | Pixabay

L’aigua també és rica en calci, un element beneficiós que enforteix les arrels i manté en equilibri el pH del terra, aspecte fonamental perquè la tija creixi forta i vigorosa. També és un nutrient per a la planta, però recorda deixar que l’aigua es refredi totalment abans d’usar-la per al jardí. De fet, la calor podria ser nociva, tant per al terra com per a les arrels. A més, és un gran repel·lent d’insectes.

No cal subestimar tampoc, el relatiu estalvi d’aigua (i energia, en alguns casos) garantit per la reutilització de l’aigua. A l’estiu, amb la plaga de la sequera cada vegada superior, aquest reciclatge certament no és trivial. Per a obtenir els efectes desitjats, llavors, una quantitat molt petita d’aquesta solució beneficiosa és suficient: de fet, és suficient humitejar el terra per a nodrir les arrels.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa