Vadegust
Això és el que mai hauries de fer amb els tomàquets

El tomàquet és un dels aliments més consumits i saludables que existeixen, i per això és important que sàpigues diverses coses sobre ell. Com ara si es pot congelar. Doncs sí, el tomàquet és un aliment que es pot congelar, però amb alguns matisos. Si te’l menjaràs en amanides, no és una bona idea congelar-lo perquè perd sabor i textura. Ara bé, si l’utilitzaràs per a elaborar un guisat o qualsevol altra recepta, sí que pots congelar-lo seguint unes recomanacions bàsiques.

En primer lloc, retira la tija dels tomàquets i renta’ls amb abundant aigua temperada. Asseca’ls molt bé amb paper de cuina absorbent. És important que estiguin completament secs abans de congelar-los perquè, en cas contrari, apareixerà gel en ells i es faran malbé. Una vegada els tinguis secs, introdueix-los en un tupper, segons publica ‘Ok Diario‘.

Tomàquets de sucar | Pixabay
Tomàquets de sucar | Pixabay

Què és el que no has de fer amb el tomàquet sencer? Mantenir-lo durant més de 24 hores en el congelador. Aquest és el temps màxim recomanat perquè conservi les seves propietats. Quan vulguis descongelar els tomàquets, passa’ls del congelador a la nevera. No deixis el tupper a temperatura ambient perquè suposa un risc degut a la possible aparició de microorganismes i bacteris.

Un dels millors mètodes per a conservar els tomàquets és congelar-los una vegada triturats.

Quan ja estan madurs, els tomàquets poden aguantar fins a una setmana fora de la nevera. L’ideal és conservar-los en un lloc fresc, sec, amb una mica de ventilació i sense exposició directa a la llum. Una bossa de roba o de paper és el millor lloc per a guardar-los. Procura que la temperatura oscil·li entre els 13 i els 20 graus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa