Vadegust
Mai guardis les patates i les cebes juntes: el motiu

Potser no ho havies pensat mai, però hi ha un motiu de pes pel qual no has de guardar mai les patates i les cebes juntes. Tots dos ingredients tenen un període de subsistència més breu que altres aliments al rebost. El motiu el trobem en un compost que tots dos productes alliberen amb el pas dels dies, segons recull Rac1.

Es tracta de l’etilè, una hormona en forma de gas produïda de manera natural i que té com a missió regular els processos de maduració de fruites, verdures i flors.

Patates, cebes i alls | Pixabay

L’acumulació d’aquest gas causa una maduració accelerada i per tant, incideix en la pèrdua de qualitat i la disminució de la vida útil, no només del producte, sinó de tots els que l’envolten. Doncs si les cebes i les patates comparteixen prestatgeria, zona al cistell o raconet al rebost, reforçarem l’etilè dels dos productes, cosa que farà que la maduració s’acceleri encara més del que seria normal.

Això acabarà per traduir-se en un aspecte poc desitjable de les cebes i les patates. Estovament del producte, ennegriment de les unitats i, fins i tot, la putrefacció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa