Vadegust
Mai guardis les sobres de menjar en paper d’alumini!

Segur que ho has fet moltes vegades. És molt comú que ens sobri menjar i l’emboliquem en paper d’alumini per guardar-lo. Però fer això pot perjudicar la teva salut, tal i com ha revelat un estudi publicat recentment en la revista ‘Reader’s Digest’, i que recull Ok Diario.

En realitat, el paper d’alumini va ser creat per a cuinar el menjar en el forn i no per a emmagatzemar els aliments, tot i que aquesta última sigui la principal utilitat que li donem actualment.

Però, quin problema hi ha a guardar les sobres de menjar en paper d’alumini? Quan emboliquem un plat de menjar amb aquest element, no queda segellat de manera hermètica. Això fa que el menjar quedi exposat a l’aire, convertint-se en el lloc ideal per a la proliferació de bacteris i microorganismes que poden causar una intoxicació alimentària.

Una patata en paper d’alumini | Pixabay

D’aquesta manera, queda clar que embolicar el plat amb les sobres de menjar en paper d’alumini no és una bona idea. El millor és guardar-les en un recipient de vidre hermètic que sigui poc profund per a accelerar el procés de refredament en la nevera.

El temps és clau: hem de ficar les sobres en la nevera abans que passin dues hores. Si han estat més de dues hores a temperatura ambient, el millor és llençar-les, sobretot si contenen ingredients com l’ou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa