Segur que ho has fet moltes vegades. És molt comú que ens sobri menjar i l’emboliquem en paper d’alumini per guardar-lo. Però fer això pot perjudicar la teva salut, tal i com ha revelat un estudi publicat recentment en la revista ‘Reader’s Digest’, i que recull Ok Diario.
En realitat, el paper d’alumini va ser creat per a cuinar el menjar en el forn i no per a emmagatzemar els aliments, tot i que aquesta última sigui la principal utilitat que li donem actualment.
Però, quin problema hi ha a guardar les sobres de menjar en paper d’alumini? Quan emboliquem un plat de menjar amb aquest element, no queda segellat de manera hermètica. Això fa que el menjar quedi exposat a l’aire, convertint-se en el lloc ideal per a la proliferació de bacteris i microorganismes que poden causar una intoxicació alimentària.
D’aquesta manera, queda clar que embolicar el plat amb les sobres de menjar en paper d’alumini no és una bona idea. El millor és guardar-les en un recipient de vidre hermètic que sigui poc profund per a accelerar el procés de refredament en la nevera.
El temps és clau: hem de ficar les sobres en la nevera abans que passin dues hores. Si han estat més de dues hores a temperatura ambient, el millor és llençar-les, sobretot si contenen ingredients com l’ou.