Vadegust
Els experts avisen del que mai s’ha de fer amb el suc de taronja

Si ets del qui esmorza cada dia -o els caps de setmana- amb un suc de taronja, aquest article t’interessa. Pot ser que siguis fan de la polpa o que l’odiïs, però treure-la pot tenir conseqüències en el teu cos. Prendre’t un suc de taronja sense polpa no és el més recomanable en la majoria de casos, per molt natural que sigui el suc, tal i com publica Ok Diario.

El suc de taronja, millor amb polpa

La majora d’experts no coparteixen la demonització que s’estava fent de la versió espremuda d’aquesta fruita. Molts sectors ara insten a abandonar el suc de taronja de la dieta i menjar-te la taronja sencera. És cert que el millor és que et mengis la fruita sencera per la fibra que té i, sobretot, per la masticació.

Suc de taronja | Pixabay
Suc de taronja | Pixabay

Els experts destaquen que cal tenir en compte les quantitats i recordar que no podem ingerir la mateixa quantitat de peces mastegades, que espremudes. Amb un suc no ens adonem que en poc més d’uns segons s’han consumit els sucres i calories de, per exemple, 4 taronges.

Si ens fem un suc el millor és que contingui la fibra perquè retarda el buidatge de l’estómac, ens manté satisfets més temps i dona menjar a la microbiota, que és important, però no tant com es vol dir ara. Per a poder mantenir aquesta fibra és important agafar la polpa que ha quedat en l’espremedora i evitar colar el suc.

Així, els experts rebutgen totalment l’opció de colar el suc de taronja per a treure la polpa. El pitjor és que el suc de fruita colat, és pràcticament una Fanta. Per això, animen a les persones que gaudeixen d’aquesta beguda a complementar-la amb la fibra perquè es converteixi en una opció nutricionalment més complexa i interessant per a l’organisme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa