Vadegust
Mahou San Miguel destinarà més de 6 milions a la fàbrica de Lleida

Mahou Sant Miguel preveu destinar més de 6 MEUR a la seva fàbrica de Lleida aquest 2021 per tal d’assegurar la seva competitivitat futura. Malgrat el context econòmic marcat per la pandèmia, la companyia vol prioritzar la inversió en aquest centre que considera “estratègic” i a través del qual es van fer compres de béns i serveis per valor de 8,5 MEUR a un centenar d’empreses lleidatanes durant l’any passat. La inversió per enguany superarà en un 73% a la que es va fer al 2020 i se sumarà als més de 25 MEUR dedicats a assegurar la sostenibilitat de la planta en la darrera dècada. Els recursos es destinaran, fonamentalment, a projectes de modernització i tecnologies per millorar qualitat i eficiència ambiental.

Entre ells, destaquen la renovació i ampliació del seu magatzem de packaging de llauna i cartró, que suposarà aquest any prop d’1 MEUR d’inversió, i l’adaptació del centre de producció per a l’elaboració de noves referències ampliant, així, la seva versalitat i a la qual es destinaran més de 2 MEUR.

La companyia assegura que s’ha fixat com a compromís aconseguir que aquesta fàbrica arribi a la neutralitat de carboni al 2030, és a dir, que les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle siguin equivalents a zero, emetent a l’atmosfera la mateixa quantitat que retira per diferents vies. En aquest sentit, apunten que el 100% de l’energia elèctrica que consumeix ja és el 100% verd i d’origen certificada i que s’està realitzant un important esforç per aconseguir eliminar el plàstic dels seus envasos. El 50% del material del retràctil que s’utilitza a la planta és reciclat i tot el cartró sostenible, segons la companyia.

La fàbrica de Lleida no ha aturat ni un sol dia la seva activitat al llarg de tota la pandèmia amb l’objectiu de proveir els clients. A més, assenyalen que han volgut donar suport a l’hostaleria de la demarcació, un dels sectors més castigats per la situació, amb ajudes que van ascendir a 1,4 MEUR al 2020 per impulsar la seva reactivació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa