Vadegust
Llista de la compra al revés per estalviar diners

Estàs espantat pels diners que et costa omplir la nevera i el rebost? Doncs hi ha un truc per estalviar diners quan fas la compra: estem parlant de la llista de la compra al revés. Es tracta d’una llista en la qual no s’anota tot allò que es necessita per a fer els menús que elaborarem al llarg de la setmana o tot el que sabem que hem de comprar perquè falta en la nostra nevera o en el rebost. És tot el contrari, ja que implica anotar tot el que ja tenim.

D’aquesta manera hem d’anar i mirar què tenim primer en els prestatges o armaris de la cuina. Després mirem el rebost, el congelador, la nevera i anotem tot el que ja tenim i les quantitats. Un sistema més llarg al principi però que a la llarga serà molt més senzill i ràpid i et permetrà portar un control més exacte del menjar que tens, i, d’aquesta manera, evitar que acabis malgastant, tal i com recull OK Diario.

Un carro de la compra en un supermercat | Pixabay
Un carro de la compra en un supermercat | Pixabay

Una vegada tinguis la llista, has de planificar els menús a partir dels ingredients que has anotat. D’aquesta manera te n’adonaràs que potser ja tens suficient per a diversos dies i, d’altra banda, quan vagis a comprar, només gastaràs allò totalment just i necessari i no malgastaràs diners en coses que no necessites.

Gràcies a la llista al revés aconseguiràs evitar gastar de més, tiraràs menys menjar, optimitzaràs espai en el rebost i la nevera i també evitaràs que productes que potser porten temps emmagatzemats o guardats acabin caducant-se ja que portaràs un control més detallat del que tens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa