Vadegust
Llença ràpidament els tomàquets si hi veus això

Tothom té tomàquets al rebost de casa seva, ja que són un aliment molt útil i versàtil en la cuina. I és precisament per aquest motiu que cal vigilar i tenir en compte certes coses. De fet, menjar-los en mal estat podria arribar a afectar la nostra salut. Fixa-thi bé, perquè és millor que tiris immediatament els teus tomàquets si veus això, ja que és perillós.

Tira els tomàquets si veus això

A casa nostra, els tomàquets no falten en moltes de les nostres receptes. Des d’una simple amanida, a per exemple uns tomàquets farcits al forn, o també com no, per a fer qualsevol sofregit, es tracta d’un dels aliments més consumits i es venen per tones en supermercats, hipermercats i fruiteries.

Tot i això, sovint mengem tomàquets en mal estat que poden danyar la nostra salut. Per tant, és important que coneguis els senyals que indiquen que un tomàquet està en mal estat i que per això has de rebutjar-ho.

Tomàquets | Pixabay
Tomàquets | Pixabay

De fet, no és només qüestió de tocar el tomàquet i notar que ja no està en bon estat, existeixen altres factors a tenir en compte, i en els quals fixar-se, ja que ens portaran al fet que sapiguem que és millor descartar aquest tomàquet immediatament, tal i com recull Ok Diario.

Les senyals que indiquen que un tomàquet està en mal estat

  • El color del tomàquet és determinant per a saber si el tomàquet està en bon o mal estat. Sempre ha de ser vermell, sense taques i sense zones descolorides.
  • Si presenta defectes, àrees enfonsades o esquerdes, i fins i tot veus taques de floridura, és perquè el tomàquet està en mal estat, de manera que has de tirar-lo immediatament.
  • Si agafes el tomàquet i s’enfonsa sense que ni tan sols l’hagis estret, significa que està massa madur i el seu estat pot ser inadequat.
  • Si té olor a ranci o a una olor estranya i gens agradable, rebutja’l.
  • En tallar el tomàquet per la meitat, has de fixar-te en què el seu interior no sigui viscós i tampoc pot tenir taques de floridura, fer mala olor o que presenti zones que tenen un altre color.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa