Vadegust
El llegum que has de menjar per reduir el colesterol

Si ets d’aquells que té el colesterol una mica alt i et preocupa especialment com fer-lo baixar, has de saber que hi ha un llegum que et pot ajudar. Estem parlant de les mongetes, una alternativa molt aconsellable per a qui està preocupat pel seu alt nivell de colesterol dolent. Com tots els llegums tenen ferro, vitamina B i altres substàncies avantatjoses per a l’organisme, però el seu impacte positiu va més enllà.

Tot i que a vegades queden en un segon pla per la fama dels cacahuets, els cigrons i les llenties, les mongetes estan entre les que més ajuden a monitorar el colesterol alt, cosa que es deu a la seva concentració de fibra molt per sobre de la mitjana, tal i com publica Ok Diario.

Perquè ens fem una idea, mentre que les mongetes aconsegueixen fins a un 25% de concentració de fibra, els altres llegums gairebé mai arriben al 15%, així que hauríem d’ingerir quantitats més grans per a obtenir els mateixos resultats, la qual cosa pot portar a guanyar quilos. Això significa que la relació entre grams d’aliments necessaris per a aconseguir aquest efecte favorable és més convenient en les mongetes.

Mongetes cuinades | Europa Press
Mongetes cuinades | Europa Press

Hi ha nombroses raons per a sumar les mongetes a la nostra alimentació, sent un dels motius principals el seu contingut de proteïna vegetal, sense oblidar el seu potassi, el seu magnesi ni tampoc el seu àcid fòlic.

A conseqüència de tot això, són un medicament natural contra la pressió arterial i si es vol millorar la salut cardiovascular. Per tant, es pot concloure que les mongetes han de ser incorporades a la taula familiar diàriament, sobretot a partir de la tercera edat.

El més interessant és que és un aliment versàtil, que si bé ens hem acostumat a utilitzar com a acompanyament de carns vermelles o embotits, se suggereix afegir a amanides perquè els seus beneficis no siguin neutralitzats pels perjudicis d’aquests aliments amb més greix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa