Vadegust
Lidl impulsa la seva aposta pels productes catalans de qualitat

Lidl ha decidit reforçar el seu compromís amb el producte català amb l’impuls de la seva oferta de referències amb distintiu de qualitat. La companyia comercialitza actualment productes de 14 DOP i IGP catalanes diferents i té previst en les pròximes setmanes arribar fins a la vintena, aconseguint així oferir més de la meitat del total de DOP i IGP que existeixen a Catalunya.

A més, la companyia també comercialitza 5 de les 10 IGPs que existeixen a Catalunya (clementines de les Terres de l’Ebre; pomes de Girona; vedella dels Pirineus Catalans; torró d’Agramunt i llonganissa de Vic).

D’una manera paral·lela, Lidl també està intensificant el seu impuls al vi català i ja posa a la venda a les seves botigues del territori 6 de les 11 DOPs que hi ha a Catalunya: Costers del Segre; Empordà, Montsant, Priorat, Catalunya i Cava. A totes elles se sumaran també, durant les pròximes setmanes, referències de les DOPs Alella i Penedès.

La gran majoria d’aquests articles es comercialitzen de manera permanent en els seus establiments i la resta es venen de manera puntual segons la temporada.

Els aliments amb el distintiu de DOP o IGP es caracteritzen per tenir arrelament i tradició a una zona específica, on es produeixen, amb unes característiques concretes i ancestrals que els fan especialment genuïns. A més de conrear-se en paisatges únics i tenir una qualitat excel·lent, també suposen un gran impacte en l’economia i la vida de les comunitats on es localitzen.

Aposta pel producte català

En la seva aposta pel producte català, l’any passat, Lidl va augmentar un 20% el nombre de referències d’origen català que comercialitza a les seves botigues del país, després d’incorporar noves varietats de fruites i verdures, carns i embotits i lactis, entre altres.

La companyia treballa actualment amb més de 160 proveïdors catalans, als quals adquireix producte per valor d’uns 670M€ anuals, augmentant més d’un 10% respecte al 2019, i comercialitzant-ho a les seves botigues de tot el país i en la seva xarxa internacional en una trentena de països.

Seguint amb aquest compromís, durant aquest any 2021, la cadena de supermercats ha posat en marxa una nova iniciativa en la qual, de manera progressiva, està introduint noves referències catalanes en els seus 120 punts de venda de la regió amb un segell distintiu, sota el lema “És d’aquí, és bo”, que permet als consumidors identificar de manera senzilla els productes locals de Catalunya a les botigues del territori.

L’objectiu d’aquesta acció és continuar contribuint al desenvolupament econòmic i social de la indústria agroalimentària catalana, promovent que tant empreses consolidades com petits proveïdors tinguin un paper protagonista i fonamental en els seus lineals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa