Vadegust
Les residències de gent gran de l’Alt Pirineu i Aran, el Berguedà i el Solsonès rebran 550 quilos de cireres del Segrià

La cirera del Baix Segre és la fruita de temporada protagonista de l’acció ‘Gràcies des del Baix Segre’, que impulsen els departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Salut i Treball, Afers Socials i Família, amb la col·laboració de productors agrícoles d’aquestes comarques. Les 2.507 persones residents i professionals de les 25 residències de gent gran de l’Alt Pirineu i Aran, el Berguedà i el Solsonès rebran 550 quilos de cireres acabades de collir als municipis del Baix Segre. L’objectiu que es persegueix amb obsequi és agrair al col·lectiu de professionals de les residències, i en especial a les persones grans que hi viuen, l’esforç i la capacitat per superar dia a dia aquest període marcat per la pandèmia de la covid-19.

La iniciativa s’emmarca en la celebració de l’Any Internacional de la Fruita i la Verdura que impulsa l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) per promoure el seu consum entre diferents sectors de la població. La distribució es durà a terme el 20 i 21 de maig a les residències de 18 municipis. Concretament, a l’Alt Pirineu i Aran, arribaran a Bellver de Cerdanya, Esterri d’Àneu, Oliana, la Pobla de Segur, el Pont de Suert, Puigcerdà, la Seu d’Urgell, Sort, Tremp, i Vielha e Mijaran. Al Solsonès, a Sant Llorenç de Morunys i Solsona; i, al Berguedà, a Bagà, Berga, Casserres, Gironella, la Pobla de Lillet i Puig-reig.

Anteriorment, sota el nom de ‘Gràcies des de les Terres de l’Ebre’, s’havia fet un repartiment de mandarines a totes les residències de gent gran del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, i taronges, a les de Barcelona; ‘Gràcies des de Valls’ amb el repartiment de calçots a residències de Lleida i Tarragona, i ‘Gràcies des del Baix Llobregat’, amb el repartiment de carxofes al Baix Llobregat, l’Alt Penedès, el Garraf, l’Hospitalet de Llobregat i Cunit. En totes aquestes ocasions, la iniciativa ha tingut una gran acollida per part de tots els centres receptors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa