L’associació empresarial càrnia, Anafric, ha assegurat sentir-se “abandonada” i ha reclamat al govern espanyol formar part de la línia d’ajudes directes. La patronal ha afirmat que cap dels CNAE inclosos en el Reial Decret llei té en compte el sector carni, ramader o de pells, proveïdors de l’hostaleria i amb un comportament paral·lel a aquest sector. De fet, el tancament de la restauració ha provocat un descens de la facturació de fins al 50% en gran part de les empreses càrnies. L’associació ha alertat que aquestes companyies tindran “greus dificultats per sobreviure” si no reben ajudes directes i ha avisat d’un possible augment dels concursos de creditors i operacions de compra per part d’empreses d’altres comunitats.

“Si l’objectiu del Reial Decret llei és protegir el teixit productiu fins que s’aconsegueixi un percentatge de vacunació òptim, recuperar la confiança i l’activitat econòmica i evitar un impacte negatiu estructural que porti a la recuperació de l’economia espanyola, no es pot deixar de banda un dels sectors que més aporta al PIB“, ha assegurat el president d’Anafric, José Friguls.

Davant aquesta situació, Anafric ha estat treballant amb la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i amb el Departament d’Empresa i Coneixement per incloure aquest sector en la línia d’ajudes directes. “Veiem que el suport és nul”, ha lamentat Friguls.

En qualsevol cas, el govern espanyol ha assegurat que modificarà el decret d’ajudes directes per donar “marge addicional” a les comunitats per “ajudar sectors i empreses particularment afectats als territoris”. Els convenis que va enviar el Ministeri d’Hisenda la setmana passada a les autonomies ja obrien la porta a ampliar els 95 sectors que el decret inicial fixa que podran aspirar a rebre part dels fons de 7.000 milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa