Vadegust
L’anxova, protagonista de la 8a edició dels sopars maridats de l'Empordà

Arriba la 8a edició dels sopars maridats dels restaurants i cellers de l’Empordà. Els restaurants dels col·lectius La Cuina de l’Empordanet i La Cuina del Vent oferiran sopars maridats amb vins dels cellers de la DO Empordà.

Els encarregats de presentar aquesta campanya gastronòmica han estat Vicenç Fajardo, president de La Cuina de l’Empordanet, Roser Bronsoms, presidenta de La Cuina del Vent i Carles Xuriguera, president de la Comissió de Promoció del Consell Regulador de la DO Empordà.

Així, tots els divendres del 21 de febrer al 29 de maig (excepte per Setmana Santa) hi haurà un total de 29 àpats confeccionats per parelles formades per un cuiner i un cellerer, que treballaran conjuntament per oferir la millor combinació entre els plats i els vins que formen el menú.

En l’edició d’enguany l’Anxova de l’Empordà tindrà un gran protagonisme, ja que les elaboracions principals inclouran aquest producte. L’elecció de l’anxova com a fil conductor de la campanya no és casual. L’aposta per la proximitat i la qualitat del producte han sigut raons de pes per incorporar-la dins la campanya gastronòmica. A més, els menús inclouran productes de Marca de Garantia de l’Empordà, i es podrà degustar oli de la DOP Oli de l’Empordà i d’Herbes de l’Empordà.

Els àpats dels ‘Sopars Maridats’ es realitzaran als diferents restaurants de La Cuina de l’Empordanet i La Cuina del Vent, i sempre amb l’acompanyament dels vins dels cellers de la DO Empordà. Els preus dels sopars oscil·laran entre els 45 i els 65 euros  i les reserves es podran fer trucant directament a cada restaurant.

Presència de l’Anxova

L’anxova és un dels productes empordanesos per excel·lència, i un ingredient fonamental de la dieta mediterrània. De fet, és un producte molt complet, ja que també té moltes propietats saludables per l’organisme.

Aquest peix blau es pot trobar a la zona del golf de Roses i el més conegut el localitzem a l’Escala, un municipi que ha sabut mantenir una tradició mil·lenària que va començar amb els grecs. Ells van ser els primers en salar l’anxova, una tècnica de conservació que a posteriori va ser perfeccionada pels romans.

Si bé és cert que l’anxova es pot menjar sense acompanyament, a la zona de l’Empordà s’acostuma a menjar com un aperitiu acompanyat de pa amb tomata i oli. També és habitual que estigui present en diferents elaboracions gastronòmiques.

Origen dels ‘Sopars Maridats’

Aquesta campanya va néixer amb l’objectiu d’oferir una proposta gastronòmica en un sentit total, empordanesa i d’alta qualitat. També d’enfortir i consolidar relacions entre els cellers i els restaurants, que són els dos col·lectius que fonamenten la riquesa de la gastronomia empordanesa. Així com d’aconseguir dinamitzar el sector en una època de l’any on hi ha poc moviment turístic a la zona, mobilitzant els públics locals i nacionals. Trobareu més informació al web d’aquesta campanya. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa