Vadegust
La restauració dels centres comercials reobre després de sis mesos: “Ha estat molt dur”

La restauració dels centres comercials ha reobert aquest dilluns després de sis mesos de tancament, a excepció d’una setmana solitària per Nadal, gràcies a la flexibilització de les mesures contra la covid-19. “La sensació és agredolça. Estem contents de poder començar a treballar una altra vegada, però ha estat molt dur”, ha reconegut Andrés Jover, propietari del grup Coma & Punto, amb el local ‘La Burguesa’ al Centre Comercial ‘La Maquinista’. “Ara tenim ganes de no només obrir els migdies sinó de també obrir les nits per servir sopars”, ha apuntat Jover. ‘La Maquinista’ ha aprofitat la reobertura per estrenar 11 nous locals d’oferta gastronòmica a la renovada segona planta de ‘Les Terrasses’, sumant així fins a 32 bars i restaurants.

Entre les noves incorporacions s’hi troben Crep Nova, AnalaBrasa, Casa de Tapas, Las Muns, Chalito, Saona o SushiFresh, entre d’altres. Per altra banda, el centre comercial inaugurarà a finals de maig ‘La Citi’, un concepte de ‘van van market’ que combina espais culinaris amb una agenda d’oci. “Avui és un dia molt especial i esperat durant molt de temps”, ha afirmat Ricardo López, gerent del Centre Comercial ‘La Maquinista’, que ha detallat que el procés de renovació del complex ha suposat una inversió de 42 MEUR. “Sempre hem reivindicat que som un espai segur, a l’aire lliure, i amb la vocació de convertir-nos en un ‘meeting point’ per a Barcelona”, ha defensat López, que ha acceptat les actuals limitacions horàries de la restauració, de 7.30 a 17.00 hores de forma ininterrompuda.

“La màxima prioritat ara passava per reobrir i entenem que ens hem d’ajustar a les regulacions de la resta de la restauració de la ciutat”, ha recalcat el gerent del Centre Comercial ‘La Maquinista’. “Hem estat en un pou i sortim d’aquí amb molts ICO, molts préstecs i amb el personal amb problemes de motivació”, ha assenyalat el propietari del grup Coma & Punto. “Però hi havia moltes ganes de posar en marxa la maquinària”, ha puntualitzat Jover, que l’únic que ha lamentat són les vigents restriccions horàries i d’aforament. “Podem obrir només el 50% del temps i amb un 30% d’aforament. És com si estiguéssim funcionant al 25% de capacitat real”, ha calculat el propietari de locals com ‘La Burguesa’ o ‘Chickoa’.

“Obres a mig gas, però almenys comences a ingressar alguna cosa. Que portàvem sis mesos a zero o amb un ‘take away’ que és la xocolata de lloro”, ha conclòs Jover. Un dels restaurants que avui s’estrenava al Centre Comercial ‘La Maquinista’ era el local ‘AnalaBrasa’, del grup Casa Carmen. “Tenim moltes expectatives i moltes ganes de treballar”, ha expressat Andrés Berdesia, àrea manager de Casa Carmen. “Com que som un restaurant nou hem pogut adaptar el personal a les actuals restriccions horàries i d’aforament. Però poder servir sopars seria el punt que ens faltaria per a una normalitat”, ha finalitzat Berdesia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa