Vadegust
La restauració assegura que se sent “menystinguda i discriminada” pel Procicat

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha assegurat que se sent “menystinguda i discriminada”. El Procicat ha acordat aquest dissabte la reobertura dels centres comercials i l’ampliació de l’aforament fins a 1.000 persones als actes culturals, religiosos i civils si es compleixen determinades mesures de seguretat. “Per contra, en res s’han flexibilitzat les mesures restrictives imposades als sectors de la restauració i de l’oci nocturn”, han denunciat a través d’un comunicat. Així, els bars i restaurants seguiran amb un 30% de l’aforament interior, taules de quatre persones i amb un horari de tancament a les 21.30h. Per la seva banda, les activitats d’oci nocturn hauran de continuar tancades.

El sector ha denunciat que no se’ls permeti flexibilitzar les mesures imposades ni se’ls ofereixi “cap alternativa”. En aquest sentit, l’associació ha proposat l’ús de tests ràpids, aplicacions de control o registres d’assistents com a eines per una possible flexibilització de les restriccions. Per altra banda, han denunciat que els ajuts econòmics aprovats fins ara són “del tot insuficients” per garantir la viabilitat i supervivència de la majoria d’empreses.

“No existeix cap voluntat política d’ajudar els nostres sectors. Ningú s’esforça el més mínim per buscar alternatives a les restriccions desproporcionades que se’ns han imposat i tothom s’ho mira des de la barrera i amb la panxa plena”, ha afirmat el secretari general de l’entitat, Joaquim Boadas.

FECASARM ha advertit que la impossibilitat de reobrir les activitats d’oci nocturn i la limitació dels horaris i aforaments de la restauració provocarà un increment de les festes i reunions il·legals. En aquest sentit, l’associació ha afirmat que és “millor” que les persones es reuneixin en locals legals, amb un aforament limitat i mesures sanitàries, que en espais sense control.

Per altra banda, l’entitat ha traslladat el “suport” a la prova pilot que es portarà a terme a la Sala Apolo amb tests d’antígens, en col·laboració amb l’Hospital Can Ruti. Tot i això, l’associació ha assegurat que aquestes proves s’haurien de fer de manera més freqüent en el temps i en més espais.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa