Vadegust
La raó per la qual els Dònuts tenen un forat al mig

De l’1 al 10 quan t’agraden els Dònuts? Ets un fanàtic d’aquest tipus de dolç? En menges sovint? Si és així, coneixes quin és el motiu pel qual els Dònuts tenen un forat al mig? ‘Ok Diario‘ n’explica la història i també els motius que han fet que tinguin aquest característic forat, però que no van tenir sempre. Abans eren tancats i van arribar a Nova York amb el nom holandès de olykoek.

Va ser l‘any 1847 quan Hanson Gregory, un marí estatunidenc, a bord d’un vaixell comerciant va decidir cuinar aquest brioix d’una altra manera perquè creia que no quedava bé per dins. Si bé l’exterior i les vores dels Dònuts estaven cruixents, pel que sembla, els centres quedaven una mica crus. Així va pensar a fer un forat en el mig amb l’objectiu que es pogués fregir d’una forma uniforme. Aquesta gran idea va fer que el dònut estigués millor fet i, d’aquesta manera, també molts altres dolços de pastisseria.

Dònuts de diferents sabors | Pixabay

És una bona evolució, però no per això es van deixar de vendre els altres sense forats. De fet, actualment hi ha diversitat de versions i totes estan boníssimes. Amb els anys, aquests dolços es van fer cada vegada més populars. Durant la Primera Guerra Mundial, les dones estatunidenques es desplaçaven per a lliurar-los als seus marits soldats.

A l’estat espanyol es van estendre per la seva popularitat gràcies als diversos anuncis del moment, sobre els anys 70. Aquí, el creador d’un nou concepte de rosquillas, els Dònuts, va ser l’empresari Andreu Costafreda, fill d’una família de forners. Després d’un viatge als Estats Units l’any 1961, va descobrir unes màquines que permetien produir fàcilment noves varietats de rosquilles.

Un parell de dònuts de xocolata | Pixabay

Segons la web de Dònuts, després de més de 50 anys i, malgrat els molts intents de marques competidores no s’ha aconseguit igualar el seu sabor i textura. És per això que té una fórmula única i inimitable, i és que a l’estat espanyol es consumeixen més de 250 milions de Dònuts cada any, la qual cosa representa 8 Dònuts cada segon!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa