Vadegust
La producció de pera a Europa patirà un descens important a causa de les gelades

La producció de pera a Europa patirà una important davallada aquesta campanya, segons les dades que s’han donat a conèixer a Interpera, el congrés Internacional de la pera. Les gelades generalitzades han provocat descensos globals entre els quals destaquen la caiguda del 50% a França i del 30% a Bèlgica i Països Baixos. L’estat espanyol preveu un lleuger descens del 5% perquè les gelades de la primavera van afectar bàsicament peres més primerenques com ara la Llimonera o l’Ercollini, mentre que l’afectació en varietats de finals d’estiu com són la Conference o la Blanquilla varien molt depenent de la zona. Itàlia, principal país productor europeu, encara no ha facilitat les seves previsions però també preveu menys producció per les gelades.

L’estat espanyol preveu aquesta campanya una producció de pera de 292.000 tones, un 5% per sota de les 307.000 tones del 2020. La superfície de pera a l’Estat ha disminuït lleugerament i només les varietats Conference, Williams i Ercollini incrementen hectàrees. Les peres presenten un bon nivell de sucres amb calibres normals.

Portugal és l’únic país que espera augmentar la producció de pera, en concret un 56% més que l’any passat, amb un lleuger increment de superfície productiva i recuperant el seu potencial productiu.

El nord d’Europa preveu iniciar més tard la campanya. En canvi, l’estat espanyol i Itàlia estimen que, tot i que en aquests moments hi ha entre tres i quatre dies de retard, el calendari previst de collita pot ser el d’un any normal i, en funció de les temperatures que es registrin a partir d’ara, fins i tot, podria avançar-se.

Els integrants de la taula de comercialització del congrés Interpera han posat de relleu que aquesta estimació de caiguda en la producció a Europa obligarà a una bona planificació de la campanya per evitar deixar mercats i clients desproveïts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa