Vadegust
La perillosa raó per la qual no s’ha deixar una llauna oberta a la nevera

Segur que ho has fet. Tots ho hem fet alguna vegada. Obres una llauna de menjar, no te l’acabes i la guardes a la nevera esperant menjar-te-la un altre dia. Doncs això és un greu error. Una vegada que has obert qualsevol tipus de llauna cal vigilar especialment amb la seva conservació, segons publica ‘Ok Diario‘. Acostumem a pensar que si ens han sobrat unes escopinyes, unes anxoves, unes cloïsses, o un tomàquet fregit podem deixar-los dins de la llauna i simplement posar-hi un film transparent per sobre.

Una llauna de sardines oberta | Pixabay

Però, fer-ho, és un gran error, perquè deixar una llauna oberta amb el menjar dins pot ser molt perillós, tal com adverteixen els professionals de la salut. Tot i que és cert que les llaunes aporten una excel·lent protecció i conservació a l’aliment mentre estan tancades, quan les obrim perden completament aquesta capacitat. Totes les llaunes estan segellades al buit i sotmeses a un procés tèrmic que inactiva els enzims i destrueix els possibles microorganismes.

Així les coses, què és el que pot passar si deixes els aliments dins d’una llauna oberta, encara que la tapis amb paper film? El primer és que, amb el pas dels dies, una petita quantitat d’alumini es transfereix als aliments, donant-los un sabor metàl·lic. Això passa sobretot amb aliments més àcids, com la pinya i el tomàquet.

Diverses llaunes amb menjar | Pixabay

A això cal sumar-hi el fet que la combinació d’oxigen i acidesa genera una reacció que recobreix la llauna amb un material de color entre grisenc i negre que es pot desprendre al menjar. Encara que és molt desagradable, no té per què ser perillós ja que només afecta a l’estètica de la llauna.

Per descomptat, cal no oblidar que els aliments es poden assecar, així com absorbir altres olors i sabors de la nevera. Encara que tapem la llauna amb paper film, mai quedarà segellada hermèticament. I, finalment, cal destacar que si són aliments amb sucs, com l’escabetx o l’oli d’oliva, davant el més mínim moviment quan manipulem alguna cosa en la nevera es poden caure i tacar-ho tot.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa