Vadegust
La patronal de la restauració considera “ridícula” l’ampliació d’horaris

La Federació d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha considerat “ridícula” i “del tot insuficient” l’ampliació d’horaris d’una hora més al matí i una més a la tarda que ha aprovat aquest dijous el Procicat a proposta del Govern, en el marc de les restriccions al se tor imposades per la pandèmia de la covid-19. L’entitat segueix reclamant que els locals puguin obrir a la nit per fer sopars “com a mínim” entre les vuit del vespre i dos quarts d’onze de la nit, amb l’objectiu d’ampliar-la més endavant fins a les onze o les dotze de la nit, especialment els caps de setmana.

Joaquim Boadas, secretari general de Fecasarm, ha atribuït l’augment de contagis dels darrers mesos “a les restriccions imposades a la restauració” ja que “clarament han fomentat les trobades de familiars i amics” i festes “il·legals” en espais “inadequats i sense mesures sanitàries ni de seguretat”.

En aquest sentit, Boadas ha recordat que, segons les dades del Ministeri de Sanitat, entre el 70 i el 81,5% dels contagis i brots provinents de l’ambit social es produeixen en reunions de familiars i amics, “mentre que la restauració ha aportat un 3’5%” de les infeccions.

D’altra banda, Fecasarm recorda que hi ha dues interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en què es posa en qüestió l’estratègia de les franges horàries perquè “el virus no es transmet més en unes hores determinades que en unes altres”, i en què s’obliga el Govern a buscar “noves i millores mesures” en l’àmbit de les restriccions.

És per això que l’entitat demana a la Generalitat que busqui mesures “no tan restrictives i més eficaces” com ara tests previs, aparells de desinfecció de l’aire, registres d’assistents o mascareta obligatòria quan no s’estigui menjant o bevent.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pepe a febrer 04, 2021 | 21:05
    Pepe febrer 04, 2021 | 21:05
    Una dona de 36 anys dóna positiu en coronavirus a Táchira, Veneçuela, oculta que està malalta i en un mes moren ella, el seu marit i els seus tres fills: un noi de 17 anys i dos nens bessons de 4.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa