Vadegust
La millor pizza de l’Estat es fa a Barcelona

Dues pizzeries catalanes -concretament, de Barcelona- han guanyat el I Concurs Nacional de Pizzes organitzat per Madrid Fusión. Es tracta de la pizzeria La Balmesina, que s’ha fet amb el guardó a la millor pizza napolitana amb la seva proposta “Rita” -per a la qual només han pogut utilitzar tomàquet, mozzarella, alfàbrega, oli d’oliva i sal-, i Can Pizza, que ha aconseguit el premi en la categoria d’estil lliure amb la seva pizza “Jerry Tomato”.

En la final hi han participat 12 pizzaiolos (prèviament escollits pel jurat d’entre 27 preseleccionats) on la preparació, la feina realitzada en el forn i el temps d’enfornat, així com el sabor i la cocció de la pizza, han estat fonamentals en la valoració final i la qualificació.

El jurat, format per 7 experts de reconegut prestigi en el panorama gastronòmic actual internacional, ha concedit un guardó especial a la pizzeria madrilenya Roostiq destacant l’elaboració de la seva massa.

La Balmesina

La Balmesina està situada al carrer Balmes 193, de Barcelona, i es tracta d’una pizzeria gourmet, on totes les seves pizzes estan fetes amb massa mare i farina ecològica, fermentadesdurant 72 hores. Els seus preus no arriben als 15 euros, i les més cares inclouen ingredients com ara salsa de tòfona, pernil dolç artesanal o mortadel·la artesanal. Totes es poden acompanyar de seus vins naturals.

La pizza amb cecina de La Balmesina | Facebook La Balmesina

Can Pizza

Can Pizza té dos locals a Barcelona -a la Sagrada Família i al Poblenou-, un a Vilanova, un a Badalona, un a Molins de Rei, un al Prat i un a Eivissa. Aquesta pizzeria està regentada per Isaac, Stefano & Max i Lolo. Els seus preus oscil·len entre els 9 i els 17 euros. La més cara de la seva carta és la Vaya Trufa. En els seus restaurants ofereixen pizzes clàssiques, blanques (sense tomàquet) i vermelles (sense mozzarella), totes elles de fermentació llarga -72 hores- i amb cocció lenta per a aconseguir un cruixent al punt.

4 pizzes de Can Pizza | Facebook Can Pizza

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa