Vadegust
La forma més segura d’organitzar els aliments a la nevera

Segur que moltes vegades t’has preguntat en quina part de la nevera has de col·locar els aliments i les begudes. Per aquest motiu, l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha elaborat una infografia on s’explica clarament on s’ha de situar cada ingredient. És important que sapiguem on cal posar cada aliment per a evitar contaminacions, garantir la seguretat tant dels productes frescos com dels elaborats i, de pas, estalviar energia.

Una nevera plena de recipients hermètics | Pixabay
Una nevera plena de recipients hermètics | Pixabay

A la part superior de la nevera s’han de situar els aliments cuinats o preparats per al consum. A sota, els ous, els làctics, els embotits i els plats precuinats. En relació als ous, és habitual trobar un espai dissenyat pels ous situat en les portes de les neveres, però és en les baldes inferiors i centrals on és manté una temperatura més estable i, per tant, les mes adequades per aquests productes.

Si continuem baixant, en la següent prestatgeria hi han d’anar les carns, els peixos i els aliments per a descongelar. I a la part de sota les fruites i verdures. Per la seva banda, les begudes, salses i altres productes que no hem esmentat han d’anar a la porta de la nevera.

Així s’han de situar els productes a la nevera | AESAN

Estalvi d’energia

Ara que ja sabem on ha de situar-se cada producte, cal posar-se en marxa i fer els canvis necessaris a la nevera. Fer-ho és molt més important del que sembla. De fet, si situem tots els aliments correctament s’evitaran contaminacions i, d’aquesta manera, també es garantirà la seguretat de tots els productes. Però no només això: una correcta organització de la nevera permetrà estalviar energia, un fet especialment important precisament en aquests moments en què l’electricitat està assolint rècords històrics de preus.

Per exemple, el preu de la llum al mercat majorista de l’Estat va registrar divendres una caiguda del 23% i es va situar en el tercer preu més baix d’un mes de març durant el qual s’han batut tots els registres. Les últimes dades publicades per l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE) apunten que, de mitjana, l’electricitat es va pagar a 284,58 euros el megawatt hora. El mercat encara està marcat per les tensions que genera la invasió d’Ucraïna per part de Rússia i per l’escalada del preu del gas, que apuja el preu de tota la tarifa. La franja horària més cara va ser de nou a deu del vespre amb un import de 403,97 euros/MWh, mentre que la franja més barata va ser a les cinc de la matinada amb 144,8 euros/MWh.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa