Vadegust
La Fira de l'Oli i les Garrigues permetrà apadrinar oliveres als pobles afectats pels incendis i aiguats

La 57a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que se celebrarà a les Borges Blanques els dies 17, 18 i 19 de gener del 2020, se solidaritzarà amb els municipis afectats pels incendis de finals de juny, i amb aquells que van patir els aiguats de l’octubre, i donarà l’opció al públic assistent d’apadrinar oliveres per a ser plantades en aquests indrets devastats pel foc o l’aigua. La iniciativa es durà a terme conjuntament amb l’Associació Acudam, dedicada a donar suport a persones amb discapacitat intel·lectual. Una de les tasques que desenvolupa l’entitat es produir planters per a olivera, i ja té una iniciativa similar en marxa, a través de l’Olivina, l’olivera social i solidària, que ja està col·laborant amb els municipis afectats pels incendis de la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues.

El regidor de Promoció Econòmica i gerent del Patronat Fira de les Garrigues, Jordi Ribalta, ha destacat que la Fira de l’Oli “no podia quedar al marge del patiment de moltes famílies afectades pels incendis i els aiguats”. Tot i això, Ribalta ha reconegut que el suport de les administracions i les cobertures de les assegurances “no poden reparar-ho tot”, sobretot si es parla de “pèrdues d’objectes personals, records, esforços invertits i el disgust causat per aquestes catàstrofes naturals”.

Per això, enguany el certamen vol posar el seu “granet de sorra” per contribuir a fer “rebrotar l’esperança” als afectats, “donant-los l’afecte i el suport del territori i del sector agroalimentari de les Garrigues” perquè “la majoria també han perdut arbres i cultius”. En aquest sentit, Ribalta ha volgut agrair a Acudam la seva predisposició per fer possible aquesta iniciativa solidària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa