Vadegust
La Fira de l’Oli i les Garrigues adopta mesures anti-covid amb la voluntat de celebrar-se presencial

La 58a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues ha obert les inscripcions aquesta setmana amb la convicció de poder celebrar de forma presencial la pròxima edició del certamen, prevista entre el 22 i el 24 de gener del 2021 a les Borges Blanques. Per això, ha adoptat una quinzena de mesures pensades per protegir tant els expositors com el públic assistents davant la covid-19. A la vegada, l’edició presencial es complementarà amb una fira virtual amb botiga en línia, des de la qual visitants d’arreu del món podran accedir als respectius comerços electrònics dels expositors inscrits. L’organització també ha assolit el compromís de retornar els diners als expositors en cas que no es pogués acabar celebrant el certamen.

Entre les mesures que s’adoptaran per evitar contagis, destaquen el control d’aforament permanent i en temps real; el control de temperatura i desinfecció de mans en entrar al recinte; l’ús obligatori de mascareta, neteja i desinfecció freqüents i l’habilitació d’un sentit únic de circulació del flux de visitants, ben delimitat i senyalitzat, especialment d’entrada i de sortida. També s’instal·laran mampares de metacrilat per protegir els punts d’atenció al públic i els estands; cada estand disposarà de dispensadors de gel hidroalcohòlic al servei del públic i del mateix personal.

El certamen també comptarà amb control de processos de ventilació i renovació d’aire i climatització de l’espai, efectuarà seguiment i traçabilitat de contactes; disposarà d’un protocol d’actuació en cas d’incidències i de professionals sanitaris i de seguretat encarregats de vetllar periòdicament pel compliment de les mesures de prevenció recomanades.

Al marge de les mesures sanitàries, l’Ajuntament de les Borges Blanques també ha decidit subvencionar un 15% les tarifes de la fira respecte a l’edició anterior, tenint en compte les dificultats que viu bona part del sector agroalimentari català arran de la pandèmia. A més, els expositors que s’inscriguin abans de 9 de desembre gaudiran d’un 15% de descompte addicional.

Un dels estands presents la 57a Fira de l’Oli de les Borges Blanques, el 17 de gener del 2020 | ACN

Fira i botiga virtual

Mitjançant la botiga virtual, la fira oferirà als visitants que no es puguin o no es vulguin desplaçar l’oportunitat de comprar els olis i la resta de productes de qualitat del certamen a través d’aquest nou canal de venda i promoció, on també trobaran tota la informació disponible dels productors i la dels fruits del seu treball.

Retorn dels diners als expositors si no se celebra de forma presencial

El regidor de Promoció Econòmica de les Borges Blanques i gerent del Patronat de Fira de les Garrigues, Jordi Ribalta, ha expressat el compromís de retornar íntegrament els imports satisfets pels expositors que s’hagin inscrit en cas que el certamen no es pugui acabar celebrant presencialment i, a la vegada, seran convidats a participar gratuïtament a l’edició de Fira de l’Oli i les Garrigues en format virtual, que es durà a terme igualment.

Malgrat les circumstàncies adverses, des de l’organització són conscients de “la funció importantíssima de motor econòmic de les Garrigues i de bona part del sector agroalimentari català que compleix el certamen borgenc”. Per això fa mesos que treballen en les mesures de prevenció per fer “una fira segura, fins i tot més enllà del que recomanen la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) i les autoritats sanitàries, i parlant amb els productors per adaptar l’edició d’enguany a les necessitats i possibilitats del moment”, ha remarcat Ribalta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa