Vadegust
La Festa de l'Arròs de Sant Fruitós se solidaritzarà amb els productors damnificats pel Gloria

La Festa de l’Arròs de Sant Fruitós de Bages, que se celebrarà aquest diumenge, se solidaritzarà amb els damnificats del temporal Gloria al Delta de l’Ebre. Segons ha explicat l’alcalde, Joan Carles Batanés, hi haurà una caixa de solidaritat destinada a ajudar als arrossers afectats. Així, els assistents que ho desitgin, podran fer les seves aportacions econòmiques al costat de l’estand de l’Ajuntament. En agraïment, el consistori els hi entregarà un paquet d’arròs de les Terres de l’Ebre. Un cop finalitzi la festa, les autoritats municipals entregaran els diners recaptats als representants dels arrossers de la zona.

Segons l’alcalde, més que la recollida de diners, el que es busca amb l’acció és “conscienciar”. “Volem que la gent sàpiga que hi ha un bon arròs al Delta i necessiten (els productors) l’empenta de tots per recuperar-se”, assegura. Per mostrar la seva solidaritat amb els afectats, l’Ajuntament ha convidat als presidents de la Cooperativa d’Arrossaires del Delta i de la Cambra d’Arrossers del Montsià a la festa. Segons avança l’alcalde, és previst que adrecin unes paraules als assistents per explicar, en primera persona, les conseqüències que ha tingut el Gloria. Durant el dinar també hi haurà l’actuació musical del cantautor ebrenc, Joan Rovira.

Arròs del Delta

La Festa de l’Arròs és la celebració més important de Sant Fruitós. D’origen medieval, va ser declarada d’Interès turístic per la Generalitat de Catalunya l’any 1995. En un inici mantenia l’essència de solidaritat cap als més pobres, però amb el pas dels anys, s’ha convertit en un acte festiu.

En l’actualitat es reparteixen unes 3.200 racions d’arròs del Delta de l’Ebre i en aquesta edició, com a novetat i també en solidaritat amb els productors, es vendrà licor d’arròs del Delta de l’Ebre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa