Vadegust
La confraria de pescadors de Palamós manté la subhasta en serveis mínims

La confraria de pescadors de Palamós ha decidit mantenir els serveis mínims de la subhasta del peix, que només es farà durant unes hores a la tarda, i presentar un ERTO per a setze treballadors, gairebé la totalitat de la plantilla. Els serveis mínims inclouen dos treballadors a subhasta i un administratiu. Es va decidir ahir durant l’assemblea general que es va fer de forma telemàtica. El patró major, Toni Albalat, explica que s’ha apostat per “reduir al màxim” l’activitat de la confraria per garantir la seguretat dels treballadors. La subhasta només vendrà peix de les arts menors perquè les flotes d’arrossegament i encerclament ja han suspès l’activitat per la covid-19.

Reduir al màxim l’activitat a l’espera que s’acabi la crisi sanitària del coronavirus. Així ho ha decidit la confraria de pescadors de Palamós en una assemblea general que es va fer ahir de forma telemàtica. “Hem de contribuir que passi el més aviat possible”, ha afirmat el patró major, Toni Albalat, tot afegint que a dia d’avui no tenen cap treballador que hagi donat positiu per la covid-19.

És per això que han decidit deixar en serveis mínims el servei de subhasta i la llotja només obrirà unes hores a partir de les quatre de la tarda. Actualment ja només els arriba el peix de les barques d’arts menors perquè les flotes d’arrossegament i encerclament han suspès l’activitat al no poder complir amb les mesures de seguretat a bord per la covid.

A més a més, a partir d’avui prepararan la documentació per demanar un ERTO per setze dels dinou treballadors que tenen en plantilla, ja que dos faran els serveis mínims de subhasta i també hi haurà un administratiu. “Ara hem de veure la disponibilitat de cadascú perquè hi ha feines molt específiques i caldrà veure com fem la planificació”, conclou Albalat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa