Vadegust
La 32a Fira del Torró d’Agramunt tanca amb 22.000 visitants la seva edició del “retrobament”

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt (Urgell) tanca aquest diumenge la seva 32a edició fent una valoració “molt positiva”, tant a nivell d’afluència de públic, unes 22.000 persones, com pel que fa el compliment de les mesures de seguretat. La seva directora, Tamara Lombardo, ha qualificat d'”emocionant” aquesta edició que l’organització ha batejat com “la Fira del retrobament”. Durant dos dies, la fira ha reunit una seixantena d’expositors als pavellons i més d’un centenar al recinte exterior. També ha acollit una vintena de tallers, alguns dels quals han anat a càrrec de cuiners de renom com Albert Adrià o David Gil. Les firmes torronaires d’Agramunt també han presentat les novetats del sector.

Agramunt ha tornat a celebrar la seva fira més dolça, després “d’un any de parada obligatòria per la pandèmia, i ho ha fet amb una valoració “molt positiva”, segons ha dit la directora del certamen, Tamara Lombardo. En primer lloc, perquè el fet de retrobar-se amb els visitants i el sector ja és positiu, ha dit. A banda però, també s’ha mostrat molt satisfeta amb el bon funcionament de les mesures de seguretat i amb el “comportament” que han tingut els visitants i els expositors.

Per l’altra, Lombardo ha assegurat que la resposta del públic durant els dos dies ha estat “molt bona”, ja que tant al recinte firal com pels carrers d’Agramunt s’hi ha vist “una constant afluència de gent passejant”, encara que no hi ha hagut aglomeracions. De fet, la limitació de l’aforament al 70% ha fet que durant els dos dies s’hagin vist llargues cues de gent que s’esperava per entrar als pavellons.

Així mateix, aquest control de l’aforament també ha fet que enguany, per primera vegada, l’organització hagi tingut xifres reals pel que fa el nombre de visitants, que ha quantificat en unes 22.0000 persones. El darrer acte del certamen ha proclamat el XX Torronaire d’Honor a la Fundació Once, que va dedicar el cupó de dissabte al certamen agramuntí. Abans d’això, també s’ha nomenat el propietari de Torrons Vicens, Àngel Velasco, com a Menestral Torronaire.

Visitants a l'estand de Torrons Roig a la 32a Fira del Torró d'Agramunt | ACN
Visitants a l’estand de Torrons Roig a la 32a Fira del Torró d’Agramunt | ACN

De nou, el pavelló Dolç, dedicat als torronaires amb Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Torró d’Agramunt, ha estat presidit per dos torrons de 8 metres de longitud i 300 quilos de pes. A causa de les restriccions, però, enguany no s’ha pogut donar a degustar als visitants. Des de Torrons Vicens ja han dit que les dues peces es donaran a un centre benèfic.

Tant dissabte com diumenge s’han exhaurit totes les places disponibles, aquest any amb reducció d’aforament del 50%, per participar a les activitats de les Aules del Tast i del Gust. En total s’hi han fet una vintena de sessions culinàries i demostratives, algunes de les quals han anat a càrrec de xefs i pastissers de renom, com Albert Adrià, David Gil, Lucila Canero o Arnau París, guanyador de la darrera edició del concurs televisiu MasterChef.

Novetats torronaires

Com cada any, la fira ha servit per presentar les darrers novetats de les empreses torronaires d’Agramunt. Una d’aquestes ha estat un torró de cireres, de Torrons Vicens, creat pels xefs José Andrés i Albert Adrià, així com un de polvoró i un de textures de llimona, de la mateixa firma. Virginias, que des d’aquesta edició es troba al pavelló Dolç, ha apostat, entre altres, per un torró de pa amb tomàquet, un de festucs amb un punt de trufa, i un de mel i mató. Per la seva banda, la novetat de Torrons Fèlix ha estat un praliné de torró d’Agramunt amb xocolata i avellana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa