Has sentit a parlar del kelp? Ara, aquesta alga s’està fent més coneguda, ja que està revolucionant el món de la nutrició. A més de ser una alga que creix en la superfície marina, en el kelp s’ha descobert un aliment replet de nutrients interessants per al bon funcionament del metabolisme en els humans. És ric en iode i vitamines del grup B, i destaca pel seu provat potencial antioxidant.

De fet, segons publica ‘Ok Diario’, més enllà de les evidències científiques que demostren les seves aportacions positives a l’organisme, també es recomana ser previngut en el seu consum, ja que pot provocar problemes de salut si no vigilem. Però sigui com sigui, hi ha suficients motius per a aconsellar la ingesta regular d’aquesta alga poderosa. Destaca el seu alt contingut en fibra dietètica, una substància extremadament útil que millora el trànsit intestinal i preveu diagnòstics associats a una digestió lenta o dolenta.

D’altra banda, aquesta mateixa fibra dietètica ofereix una sensació de sacietat que evita que acabem consumint altres productes menys saludables durant les estones mortes del dia, reduint així els greixos i els sucres al final de cada dia.

Un plat amb kelp i tofu sec | Pixabay

A més, es un antioxidant recomanat pels metges i nutricionistes. No només perquè manté joves les cèl·lules del cos, sinó a més perquè ho fa de manera natural, una acció que contribueix a mantenir-nos fora de perill de l’envelliment. Sense anar més lluny, alguns estudis han demostrat que menjar kelp de manera assídua es vincula amb una reducció de les probabilitats de desenvolupar malalties de tipus neurodegeneratiu a llarg termini.

I si bé es tracta d’un aliment més actual, lentament exhibeix els seus avantatges davant d’altres antioxidants artificials, que suposen gran quantitat de calories i tendeixen a desenvolupar l’obesitat.

Contraindicacions

Hem de ser conscients, però, que no pot extralimitar-se el seu consum, perquè pot arribar a derivar en l’acumulació de metalls pesants propis de la seva composició, resultant contraproduent en relació a les mateixes malalties neurodegeneratives, que troben en aquest excés les condicions que necessiten perquè desenvolupar-se amb més profunditat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa