Vadegust
El iogurt és bo per a l’acidesa: mite o realitat?

Quantes vegades has escoltat que els iogurts són bons per a l’acidesa? Segurament, desenes de vegades. Però és realment així, o és simplement un mite? La doctora Nipaporn Pichetshote, especialista en Gastroenterologia a Los Angeles afiliada al Cedars-Sinai Medical Center, assegura que sí.

Segons explica, de la mateixa manera que la llet i altres lactis, el iogurt actua a manera de neutralitzador temporal, calmant els símptomes propis de l’acidesa. El que fa és recobrir l’esòfag, evitant amb això els danys que causa el reflux àcid, tal i com publica Ok Diario.

Per a entendre per què el iogurt és bo per a l’acidesa, hem d’atendre les propietats naturals d’aquest aliment. Per a l’elaboració del iogurt, s’utilitzen bacteris productors d’àcid làctic. A això cal sumar que els probiòtics presents en el iogurt són molt beneficiosos per a la salut gastrointestinal.

Un iogurt | Pixabay
Un iogurt | Pixabay

Claus per a triar un iogurt saludable

Tot i que tots els iogurts ens semblin iguals, excepte pel sabor, la veritat és que existeixen enormes diferències entre ells pel que respecta al seu valor nutricional. Un iogurt saludable hauria de contenir com a màxim 3 grams de greixos, 4 grams de sucres i 3 grams de proteïnes per cada 100 grams de producte.

El més important és evitar aquells que continguin sucres afegits perquè és precisament aquest ingredient el que fa que el iogurt, un aliment sa, es converteixi en poc saludable. A més, és aconsellable triar aquells iogurts 0%, el contingut en greix dels quals és mínim.

Per descomptat, els millors iogurts són els naturals. Tot i que els de sabors estan molt bons, els solen afegir aromes artificials, així com sucre i greix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa